NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Washington, D.C. – nyelvtanfolyam Washingtonban
Nyelv: angol

Ország: USA

Város: Washington, D.C.

További nyelvtanfolyam helyszíneink:
Boston, Chicago, Fort Lauderdale, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, San Francisco

Tovább a nyelviskolák listájára>>

Washington az Amerikai Egyesült Államok fővárosa 550 000 lakossal. Nevét George Washingtonról, az ország első elnökéről kapta. Columbia Kerület és Washington város területe egybeesik, és egy önkormányzat igazgatja őket. A D.C. (District of Columbia) elnevezést azért használják, hogy megkülönböztessék Washington várost Washington államtól.

A főváros elsősorban történelmi, politikai és kulturális jelentősége miatt népszerű célpontja az angol nyelvtanulásnak. A nyelvórák után számos emlékhely, múzeum és galéria vár rád, így ez a helyszín ideális számodra, ha szereted a kulturális programokat, és szívesen merengsz el a régi idők meséin a történelmi emlékhelyeken.

Fővárosként számos fontos intézménynek ad otthont Washington, itt van a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap székhelye is. A város tervei a 18. század végén készültek el, az 1899-ben érvénybe lépett házmagasságról szóló törvényt miatt a házak magassága nem kiemelkedő, a legmagasabb építmény a Washington-emlékmű 169 méter magas obeliszkje. A máig érvényben levő törvény következményeképp a város jobb híján vízszintesen terjeszkedik, emiatt nagyok itt a távolságok. Washington fontos nemzeti jelentőségű látnivalói közé tartozik a város közepén található National Mall nevű nagy tér, mely összeköti a Fehér Házat és a Capitolium épületét. Itt található a Washington, a Thomas Jefferson, a Lincoln és a Franklin Delano Roosevelt emlékmű, a Nemzeti második világháborús emlékmű, a koreai háborús veteránok és a vietnami veteránok emlékműve, a Columbia kerület háborús emlékműve és az Albert Einstein emlékmű. Nyilvánvaló, milyen fontos ez a helyszín a hazafias érzelmű helyiek és a látogatók számára is, szentelj hát kellő időt a meglátogatására, bőven találsz majd látnivalót.

A Fehér Ház, mely 1790-ben épült klasszicizáló stílusban, az USA egyik leghíresebb épülete, Washington jelképe, az elnök lakóhelye és munkahelye. A Capitolium-dombon épült meg a kongresszus székhelye, a Capitolium épülete, a kongresszus először 1800-ban ülésezett itt.

Washingtonba látogatva kulturális programokban sincs hiány: érdeklődésednek megfelelően válogathatsz többek között a Nemzeti Légi És Űrmúzeum, az Amerikai Történelmi Nemzeti Múzeum, az Amerikai Indiánok Nemzeti Múzeuma, a Nemzeti Természetrajzi Múzeum, a Nemzeti Portrégaléria, a Nemzeti Postamúzeum vagy a Nők a Művészetben Nemzeti Múzeum, valamint számos galéria tárlatai között. A Nemzeti Levéltár számos fontos dokumentumot őriz, például a Függetlenségi Nyilatkozatot és az Alkotmányt. Ha még marad szabadidőd a sok program után, érdemes egy nagy sétát tenni a Nemzeti Állatkertben is

Washington klímája tavasszal és ősszel a legkellemesebb, ha teheted, időzítsd erre az időszakra az utazást. A tavasz gyönyörű, kellemes a napsütötte utcákon, virágba borult fák között sétálgatni. A nyarak forrók és nedvesek, 25 °C feletti átlaghőmérséklettel, 30 °C körüli csúcshőmérsékletekkel, 66%-os relatív páratartalommal, ami kellemetlen érzést okoz annak, aki nem szokta meg, és a belvárosban a legkellemetlenebb a forróság. A hőség és magas páratartalom miatt gyakoriak a nyári viharok, néha tornádók is előfordulnak. A nyári forróság elmúltával, ősszel élvezheted az hűvös, de napos időt és a természet színpompás szépségét. A téli hónapokban fagypont körüli az időjárás, gyakori havas esővel és esővel, időnként hóviharokkal. A téli átlaghőmérséklet +3-+5 °C között mozog.

Lehallgatások, kódolt üzenetek, álöltözetek és bravúros gyilkosságok

– Igazi különlegesség, hátborzongató program kicsiknek és nagyoknak egyaránt a Washingtonban található Nemzetközi Kémmúzeum, mely izgalmas áttekintést nyújt a kémek tevékenységéről. Olyan mesteri kellékeket láthatsz itt, mint pl. a cipősarokba rejtett rádióadó, mérgezett hegyű esernyő, rúzsnak álcázott fegyver vagy ruhakefébe rejtett fényképezőgép, amiket eddig csak a kémfilmekben láttál, és talán el sem hitted, hogy a valóságban is léteznek ilyen eszközök. Egyébként valóban lehet, hogy először csak filmen léteztek – a kémek ugyanis a filmekből is lopnak ötleteket, a kémelhárítás egyik fő feladata éppen ezért a kémfilmek figyelemmel követése. Hitted volna? A múzeum hitelességét az is bizonyítja, hogy igazgatói között egykori kémek is vannak, például William Webster, a CIA volt vezetője. A múzeum látogatásakor saját fedősztorit és küldetést is kapsz, és megismerkedhetsz a különböző lehallgatási módszerekkel, álcázási trükkökkel és a gyilkos eszközök működésével, sőt, akár még egy egyórás kémtanfolyamon is részt vehetsz.Kérd személyre szabott árajánlatunkat!