NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Referenciák

Sándor és Magit házaspár 50

Málta, St.Juians, 2 hetes intenzív angol nyelvtanfolyam

Kedves Andrea,

Megérkeztünk pontosan menetrend szerint, és már vártak a reptéren, minden pontosan és tökéletesen működött. Izgultunk első nap, de feleslegesen. Rengeteg új diák jött hétfőn, bemutatkozások különböző formájával telt el, délelőtt pedig hajóztunk Valletta körül, így mutatták be a látnivalókat. Tegnap aztán megkezdődött az első tanítási nap, amit nagyon élveztünk. Tizenkét embert osztottak be egy csoportba és több kezdő csoport működik. A tanárok minden igyekezetüket beleadják a tanításba, beszélnek és beszéltetnek. Felváltva tanulunk, egyik nap délelőtt, másikon délután. S ha még erőnkből futja, este is találkozókat szerveznek kötetlen beszélgetésekre. Persze amerre megyünk, mindenütt gyakorolhatjuk az angolt a városban is. Több házaspár van, nálunk idősebbek is, csoportunkban pedig egy közel nyolcvan éves marokkói bácsi. Olyanok is jöttek, akik meg se tudnak szólalni, igaz, három hónapra, addigra megtanul.

Szóval, köszönünk szépen mindent, amit értünk tett, kedves Andrea, a végén majd beszámolunk még. Szép napot kívánunk!

 

Dóri 18

Málta, St.Juians, 2 hetes intenzív angol nyelvtanfolyam

2017.augusztus 5-19-ig tartózkodtam Máltán, St. Julians-ben nyelvtanulás céljából. Már a 3. napon éreztem, hogy rengeteget fejlődött az angol nyelvtudásom és ez még egyre csak gyarapodott a két hét folyamán.

A máltai repülőtéren egy nagyszerű fogadtatásban lett részem, úgy ahogy az iskolában szintén. Az iskola személyzete nagyon kedves és segítőkész, mindenkire nagyon figyelnek, hogy a lehető legtöbbet tudjunk fejlődni.

Az iskolába belépve nap, mint nap olyan érzés volt, mintha csak egy jó beszélgetésre mennék barátokhoz. Az épület korszerű, modern és nem tűnik iskolának. A tanítás jól működik, napi 5 és fél órát voltam ott, ami csak 5 percnek tűnt. A csoportomban a légkör családias volt, sokféle nemzetiséggel. Az iskolai tanórákon kívül minden napra voltak szervezve programok, amelyek változatosak és nagyszerűek voltak.

Nagyon örülök, hogy egy ilyen szuper csapatnak lehettem tagja, napról-napra magabiztosabb lett az angol tudásom, önállóságot tanultam és végül rengeteg barátra tettem szert a világ különböző pontjain.

 

Ákos 40+

Németország, Berlin, 2 hetes általános német nyelvtanfolyam

A német nyelvet magán jelleggel tanulom itthon már egy ideje. És régóta szerettem volna eljutni Berlinbe. Így hát jött az ötlet, három az egyben. A fő célom a főváros megismerése volt, egy kis nyelvleckével fűszerezve, elszállásolva német családnál.

A suli felejthetetlen élmény volt. Az iskola egy Campusként üzemel. A modern, jól felszerelt osztálytermeken kívül, étterem, menza, kerthelyiség. Aki a kényelemre utazik, itt tud a szomszédos épületben szobát bérelni. Az első napon volt a tesztírás. A 20 perc írásbeli után következett a szóbeli beszélgetés. A kiértékelésig a szervezők enni és innivalóról is gondoskodtak. A személyzet a recepciónál, a könyvesboltban és persze a tanárok (Petra, Ulrike) nagyon kedvesek voltak. Egy fiatalos tanulócsoportba kerültem, élveztem a sok nemzetiséget. A téma sosem volt unalmas. Ha valamit nem értettünk, azt mindig közösen megbeszéltük. Szótárra nem volt szükség.

Az iskola minden napra szervezett valami szabadidős tevékenységet. A városnéző séta volt a kedvencem. Köszönet Marta és Gülcinnek a színvonalas túravezetésért. Segítségükkel sikerült a kulisszák mögé is betekinteni. Ezt egy útikönyvvel sem tudtam volna így felfedezni.

Bár a két hét nagyon rövid volt és gyorsan eltelt, rengeteg embert ismertem meg és sok felejthetetlen élménnyel gazdagodtam. A német nyelvtudásom folyamatosan javult, szinte észre sem vettem, hogy egyre folyékonyabban beszélek. A sok kaland és élmény során egy percre sem éreztem a stressz és a szorongás jelenlétét.

Köszönöm az Insideword közreműködését, különösképpen Melinda lelkiismeretes, segítőkész munkáját. Melinda a kint tartózkodásom idején is írt egy érdeklődő levelet. Hazaérkezésem után még egy személyes élménybeszámolóra is meghívott az irodába. Mindenkinek ajánlani tudom szolgáltatásukat.

Berlin du bist so wunderbar!

Ákos

berlin nyelvtanfolyamhttps://www.insideword.hu/wp-content/uploads/2015/11/inside-word-nemet-altalnos-nyelvtanfolyam-berlin.jpghttps://www.insideword.hu/wp-content/uploads/2015/11/inside-word-nemet-felnott-nyelvtanfolyam-berlin.jpg

 

 

 

Zsolt, 30 + / nyelvi év

Németország, Berlin, 32 hetes általános német nyelvtanfolyam

https://www.insideword.hu/wp-content/uploads/2015/10/BWS-BErlin.png

Nyolc hónapot töltöttem el a nyelviskolában, ahol a tanárok végig nagyon   segítőkészek voltak . Gyakorlatilag teljesen kezdő szintről indultam, így voltak     kezdeti nehézségek, de végül eljutottam a középfokú szintre. A diáktársak a világ      minden tájáról érkeztek, többségben vannak a svájciak és olaszok. Ahhoz, hogy még jobban beszéljek folyamatosan gyakorolnom kell a nyelvet, ami azért jó, mert   időközben munkát is kaptam és itt maradtam Berlinben (ami célom is volt).

A családi szállás nagyon jó, sokat tudtak segíteni nekem.

 

 

Az iroda munkatársai nagyon segítőkészek,a nyelviskolával kapcsolatban mindent elintéznek /tanfolyam,szállás,biztosítás/

és ha menet közben probléma merül fel,akkor is lehet az irodához fordulni.

Zsolt

 

Emilia, 30 +

Anglia, Winchester, 2 hetes általános angol nyelvtanfolyam

Kedves Andrea,

Nagyon jól érzetem magam Winchesterben, örülök, hogy ezt a helyet választottam. Az első hét elég nehéz volt és nagyon fáradt voltam, a második hét már könnyebb volt. Az iskola valóban olyan családias, ahogyan írták, a tanárok nagyon kedvesek. Most is a világ minden részéről voltak diákok, akikkel én rendszeresen találkoztam: Olasz, Spanyol, Chile, Japán Dél-Korea, Svájc,és Franciaországból jöttek. A szállás is rendben volt, a családtagok kedvesek és rugalmasak voltak. A beszéd azért nehezen ment, de a szövegértésben sokat javultam a 2 hét alatt. A nyelvtan nagyon jól ment, hozzáteszem, hogy ketten voltunk csak délelőttönként az órákon és a tanárunk igazán kiváló volt. Általában hetente 3 közös program van: kedden közös pub látogatás- ezen a 2. héten részt vettem- ilyenkor egy tanár elkíséri a diákokat és közös beszélgetés van, mindenki addig marad, amíg jól érzi magát. Szerdán az egyik héten bowlingozni lehetett, következő héten az iskolában volt közös Monopoly játék. Csütörtökön egyik héten angol sörkóstolást tartottunk filmvetítéssel, másik héten pólófestés volt, mindkét programnak az iskola volt a helyszíne. Hétvégén mindenki azt csinál, amit akar. Én két társammal szombaton Londonban, vasárnap pedig Porsmouthba utaztam.

Winchester gyönyörű és kedves kisváros, mosolygós,segítőkész emberekkel.

A fotó az egyik közös délutáni kávézáson készült, amit hetente 2-3 alkalommal is megtettünk és beszélgettünk a napunkról, hiszen mindenki más-más( a szintje szerint beosztott) csoportban volt napközben.

Üdvözlettel: Emilia

altalanos angol felnott

 

Veronika, 19 éves

Ausztria, Bécs, 3 hetes kommunikáció fejlesztő tanfolyam

Oh, én igazán élveztem a kint eltöltött időt, csupa jó emlékkel és élménnyel tértem vissza.

Mind a szállással mind az iskolával rendben volt minden. Az apartman nem volt egy ötcsillagos szálloda, de rendezett volt, kényelmesen ellehetett férni és jó, könnyen megközelíthető környéken volt. Az iskolában pedig tetszett a tanárok laza hozzáállása, ugyanakkor nagyon sokat tanítottak és  jól is.

Összességében én nagyon jól éreztem magam kinn (nem nagyon akaródzott hazajönnöm).

Nagyon szépen köszönöm a szervezést és a sok segítséget amit tőletek kaptam! 🙂

Köszönöm!

Vera

https://www.insideword.hu/wp-content/uploads/2015/10/inside-word-becs-felnott.jpghttps://www.insideword.hu/wp-content/uploads/2015/10/inside-word-nemet-felnott-becs.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

R. Nóra

Anglia, London, 3 hetes kombinált tanfolyam

“Azok közül a nyelviskolák közül, amikben eddig megfordultam, egyértelműen az általatok javasolt volt a legszínvonalasabb. Az iskola tematikus képzései elsősorban a fiatal felnőtteket várják. A tanárgárda magasan kvalifikált, az órák beszédorientáltak, akár két hét alatt figyelemreméltóan lehet fejlődni a kommunikációban. Az iskola igényes délutáni programokat (hangverseny a Royal Albert Hallban, publátogatás, welcome drink) szervez az érdeklődőknek, az ebédet a tanfolyam ára magában foglalja, egész nap kávéval és teával várják a diákokat, a recepción minden ügyintézésben segítenek. Az intézmény kiemelt figyelmet fordít a vendéglátó családok kiválasztására, akik általában a közelben laknak.” Nóra

inside-word-London-Holland-Park -nyelvtanfolyam-anglia

 

 

 

 

 

 

L. Márta -30+

Anglia, Leeds, 3 hetes kombinált tanfolyam

„Három hetes kombinált nyelvtanfolyamom vettem részt magánórákkal kombinálva, Leeds városában.

Főleg szövegértésem, szókincsem és kommunikációm fejődött ez idő alatt, amit természetesen itthon is tovább tudok fejleszteni – tanáraim tanácsára. A csoportos órák alkalmával megismerhettem diáktársaimat, akik a világ minden tájáról érkeztek és sokat tanultam róluk, szokásaikról is. Hétvégenként együtt indultunk el felfedezni a várost és a környező látnivalókat, azóta is tartom néhányukkal a kapcsolatot.

A fogadó család kedves és segítőkész volt, számíthattam rájuk.

Az Inside Word irodájával, ill. kollégáival, különösen Fehérvári Melinda együttműködő munkájával meg voltam elégedve. Melinda nagyon szolgálatkész, rugalmas és gyors volt mindvégig.”

Köszönöm!

 inside-word-leeds-felnott-nyelvtanfolyam

 

 

F. András, Anglia – London

3 hetes Cambridge nyelvvizsga előkészítő tanfolyam

A kiutazás előtt nagy volt a zűrzavar. Beismerem én is tartottam egy kicsit az egésztől, hiszen egyedül akartam nekivágni az ismeretlennek. A harmadik napon azonban rájöttem, hogy semmi okom nem volt az aggodalomra. Erre az időre már hozzászoktam a teljesen új környezethez, új családhoz, új osztályhoz. Vendéglátóim megértése és együttműködése segített a mindennapokban. Segítségükkel betekintést nyerhettem egy igen érdekes kultúrába. Kedvességüket soha nem fogom elfeledni. Nekik köszönhetően nagy motivációra tettem szert, amely segített továbbtanulási szándékaimban, jövőm tervezésében.

Azonban nem csak a helyi kultúrával ismerkedhettem meg. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a Föld számos kultúráját szintén megismerhettem új osztálytársaimon keresztül. A nyelvsuliban minden egyes osztályban több mint 10 kultúra találkozott. A délutáni programok pedig jó kapcsolatteremtő hangulatot nyújtottak. Voltak BBQ partik a suli udvarában, péntekenként különböző pub-okba látogattunk el, hétvégente pedig egy távolabbi településre szerveztünk kirándulásokat.

Persze a sulis idő nem csak a szórakozásból állt. Az oktatás is nagyon jó volt. A tanárokhoz bármivel lehetett fordulni, az órákat pedig nagyon érdekesen tartották. Persze a humor sem maradhatott ki a tanulás mellől. Nem hiszem, hogy bárki is kedvetlen lett volna az órákon. Még érdekesebbé tette az órát, hogy a különböző kultúrájú emberek véleménye is eltért, néha kicsi, néha nagyon nagy mértékben. Ezek a kisebb nézeteltérések néha egy egészségesebb szópárbajban végződtek. Ezek is sokat segítettek a kultúrák megismerésében.

Bármikor visszalátogatnék Londonba. Olyan kapcsolatokat, barátságokat alakíthattam ki, amelyeket ápolni fogok és sosem fogok elfelejteni. Ez az út nagy hatással volt rám. Boldogan kijelenthetem, hogy a három hetem problémamentesen lezajlott a jó szervezésnek, valamint az ott lévők kedvességének köszönhetően.

Egy ilyen út egy életre szól és mindenki számára ajánlom.

András

 

 https://www.insideword.hu/wp-content/uploads/2015/10/inside-word-felnott-angol-altalanos-london.png

 

 

Oroszország, Szent Pétervár,

2 hetes kombinált nyelvtanfolyam

Minden a legnagyobb rendben volt. A suli tökéletes, a szállás és a házi néni úgyszintén. Utóbbi különösen elsõrangú. A suli által szervezett programok érdekesek, hasznosak és jól szervezettek voltak. A társaság barátságos, okos, művelt emberekből állt. Valamelyest a nyelvvel is haladtam.
Az utazással sem volt semmi gond. A város csodaszép és izgalmas, kultúrálisan sokszínű. Még az időjárás sem volt vészes.
Nem tudok rosszat mondani.
Nagyon köszönöm a szervezőmunkát, igazán hálás vagyok a segítségért.

https://www.insideword.hu/wp-content/uploads/2015/10/inside-word-orosz-nyelvtanfolyam-szent-petervar.png

 

 

V. Pál – Írország, Cork

3 hetes kommunikáció fejlesztő tanfolyam

Kedves Andrea!

Immár harmadjára utaztam az Inside Word-del. Nagyon szépen köszönöm a szervezést, az ügyintézést, a foglalásokat, és minden egyéb segítséget. Nagyon jól éreztem magam Írországban. Aki igazán szeretne angolul tanulni, azt itt megteheti. Délelőtt oktatás, délután és hétvégén rengeteg fakultatív program volt ismétlés nélkül. Így sikerült majdnem az egész országot megismertem. Amúgy az írek nagyon kedvesek, barátságosak, és jók a sörök.

Még egyszer köszönök mindent.

Pali

Életképek Írországról:

inside-felnott-angol-nyelvtanfolyam inside-word-angol-kulfoldi nyelvtanfolyam inside-word-felnott-angol-nyelvtanfolyam  inside-word-felnott-angol-nyelvtanfolyam2

 

 

 

 

 

 

V. Csaba (17 éves) 

Írország, Maynooth University Campus, 3 hetes junior tanfolyam

Kedves Andrea!

Köszönöm a Maynooth-i tábor megszervezését. Nagyon jól éreztem magam, jó volt a társaság, kellemes programok voltak. Dublin szinte összes nevezetességét megnéztük, mellette pedig hétvégente külsős program is volt. Így sikerült eljutnom többek között Belfastba, vagy a világ legszebb helyére a Cliffs of Moher-re is. Persze mindezek mellett rengeteget tanultam. Szerintem az angol tudásom rengeteget fejlődött.

Üdv.

Csaba

https://www.insideword.hu/wp-content/uploads/2015/10/inside-word-junior-angol-irorszag-kollegium.jpg

 

 

Kuti Petra –

London, intenzív nyelvtanfolyam Sir William

Immár  harmadik évben vettem részt az Insideword közvetítésével nyári nyelvtanfolyamon, eddig Cambridge-ben.Idén Londoni iskolájukat próbálam ki! Korábban a Sir Richard, majd Sir Henry  nyári táborokat választottam, idén a Sir William nyári táborra esett a választásom.  Mindig nagyon jól éreztem magam a nyelvi táborokban, rengeteg élménnyel lettem gazdagabb, illetve nagyon sok nemzetközi barátot szereztem. Most is fantasztikus programok, élmények gazdagították napjaimat. Nyelvtudásom nagyon sokat fejlődött, ezt bizonyította az is, hogy a mostani  kurzus tanárai között akadt olyan aki a korábbi években is  tanított, és meglepődve tapasztalta  hibátlanul történő angol kommunikációmat. Már most megbeszéltük Lengyel barátnőmmel –akivel az első nyelvtáborban ismerkedtem meg, és évek óta együtt utazom- hogy jövőre is a suli  nyelvi táboraiból választunk, természetesen én csakis az Insideword közvetítésével és segítségével, akik mindig mindenben segítőkészen állnak mellettünk, és bármilyen helyzetben segítséget, biztonságot nyújtanak az otthonomtól távol töltött hetekben. Fantasztikus, életre szóló élményben volt részem ismét!…egy baj volt csak, hogy „elrepült”  a 3 hét, és haza kellett jönnöm… 😀 … egyszerűen imádom ezeket a nyelvi táborokat! Fantasztikus élmény!!!

 

 

Nyelvtanulas Angliaban

 

 

nyelvtanulas-felnott-angol-London     R. Ibolya

Anglia London 8 hetes általános tanfolyam

 

8 hetet tölthettem Londonban egy általános

nyelvtanfolyamon. Az LSI Hampstead iskola mellett döntöttem, ami tényleg jó választásnak bizonyult.

Mindenki kedvesen fogadott az iskolában, különösen az ott dolgozó magyarok, Nóra és az András.

Az első nap reggel tesztet kellett kitölteni, valamint fogalmazást írni illetve elbeszélgettek velünk, így a nap második felére már be is osztottak mindenkit a megfelelő csoportba és kezdődött is a tanulás.

Minden héten hétfőn van lehetőség a diákoknak eggyel magasabb csoportba lépni. Ezt az iskolavezetővel, valamint az aktuális tanárral megbeszélve lehet megtenni. Minden hónapban van level teszt is, amikor felmérik, hogy a diákok a tudásszintjüknek megfelelő csoportban vannak-e vagy már léphetnek egyel feljebb.

Nagyon jó volt a hangulat az órákon, élvezet volt részt venni rajtuk. Sokat dolgoztunk párban vagy hármas-négyes csoportokban így sosem volt olyan óra, hogy ne tudtam volna megszólalni. A tanárok nagyon értelmesen és érthetően magyaráztak így nem volt nehéz hozzászokni, hogy nem a saját anyanyelvemen mondják el a nyelvtani szabályokat.

Nagyon jó tanáraim voltak a 8 hét alatt, mai napig tartom a kapcsolatot az egyikükkel, akivel skype-os angol órám is volt már mióta itthon vagyok.

Mindig érdeklődnek arról is, hogy milyen a szállás, minden rendben van-e. Van-e valami problémánk.

Igazán összetartó csapat jött össze a diákokból,így iskolán kívül is sokszor szerveztünk közös programokat.

Nagyon sokat fejlődtem a 8 hét alatt, intermediate csoportban kezdtem és upper intermediate csoportban fejeztem be a tanfolyamot.

Csak ajánlani tudom mindenkinek az iskolát!

 

 

     angol nyelvtanfolyAM

V. Judit

Anglia Bournemouth  4 hetes intenzív tanfolyam

 

Nagyon jól éreztem magam a hat hét alatt, sok barátot szereztem és rengeteget kirándultam Angliában. Jó osztályba kerültem, ahol szinte baráti társaság jött össze, akikkel sok szabadidőt töltöttem együtt és én voltam közöttük az egyetlen magyar.  Az oktatás színvonalával meg voltam elégedve, a tanárok között akadt szigorú és kevésbé szigorú/számon kérő, persze azért a diákokon is múlt, hogyan tudnak haladni. Például a második héten én lettem a hét diákja, aminek nagyon örültem.

A családban is jól éreztem magam, habár a kulturális-és étkezési szokásbéli különbségek olykor-olykor megnyilvánultak, próbáltam alkalmazkodni. Pár diáktársammal annyira jóban lettem, hogy úgy tűnik eljönnek hozzám látogatóba. Jó lenne visszamenni Angliába, szomorú voltam a hazaút miatt mert megszerettem az ottani életet. Ahogy módom lesz rá, szeretnék újra kimenni.

 

 

B. Katalin

Írország Dublin, 4 hetes intenzív tanfolyam

Budapest-Dublin-Budapest

 

Régóta szerettem volna megtanulni az angol nyelvet, gimnáziumba német és olasz nyelvet tanultam, de az elmúlt pár évben, már a mérnöki szakmához is az angol kellett, nem a német. A legjobb barátnőm közel két éve költözött ki Írországba, Dublinba. Nagyon hiányzott és meg akartam látogatni, ezt sokszor hallhatták tőlem a munkatársaim. Akkor vetődött fel a kérdés, hogy miért nem megyek ki angolt tanulni Dublinba, meglátogatom és még hasznos időtöltés is lenne. November eleje lehetett, amikor a munkahelyemen mondták, ha akarok menni nyelvet tanulni, akkor itt az idő, következő év februárjába mehetek. Teljesen be voltam zsongva, végre mehetek, a pénz már jó ideje félre volt rakva az útra. Ismerősök útján találtam rá az inside word-re, és nagyon örülök, hogy velük mentem ki. A beiratkozás után kaptam meg a mappát, amibe minden benne volt az iskolához. Örültem, hogy nem nekem kell elintéznem, amikor meg se mertem szólalni angolul.

Az első nap tesztet írtunk, és elbeszélgettek velünk. Az eredmény az lett amire számítottam, irásbeli elfogadható, szóbeli pocsék. Bekerültem az egyik kezdő csoportba, aminek örültem, mert tényleg nem mertem megszólalni, még egy „Hi” sem ment. A tanárnő elmondhatatlanul segítőkész volt, hagyta, hogy magunktól kezdjünk el beszélni. Nem erőltett semmit. Első nap csak szavak jöttek, a második hét elejére sikerült mondatokat mondani. A hónap végére már sikerült  összefüggő szöveget is összehoznom. A délelőtti csoporttal azóta is tartjuk a kapcsolatot facebook-on. A csoporttársakkal is leültünk közösen órák után tanulni, együtt mentünk programokra, kipróbálni a különböző ír söröket. A délutáni csoportban sokat beszélgettünk, oda különböző csoportokból raktak minket össze, tanultuk a szavak kiejtését, feladatok is csinaltunk, de sokat beszélgettünk. 3-as minicsoportokra voltunk beosztva, különböző témákról kellett beszélgetnünk, párbeszédet irnunk. Az utolsó két hétben, egy japán és egy török lánnyal voltam beosztva, nem nagyon ment nekünk a feladatmegoldás. Végigbeszélgettük az órát, hogy hova menjünk suli után, de néha a feladott témáról is sikerült, csak leírni felejtettük el.

Dublin nagyon szép hely, sokat sétáltunk. A közeli Malahide kastély gyönyörű. Lementünk a tengerhez is sirályokat nézni. Az iskola is szervezett különböző programokat, de sokat szerveztünk magunknak is. Az iskolába nagyon családias a légkör, kivülállónak soha nem éreztem magam. Rossz tapasztalatom nincs a kinti tanulásról. Örültem, hogy megismerhettem különböző nemzetiségű embereket, akik meglepően érdeklődők voltak Budapest és Magyarország felől. Jó páran már voltak is látogatóba. A legjobb dolog volt, hogy kimentem angolt tanulni. Örülök, hogy meg mertem lépni, mert nem csak az angoltudásom fejlődött, hanem a magabiztosságom is.

Angol nyelvtanfolyam Dublinban

 

 

 S.Hanna

S.Hanna München - Inside Word külföldi nyelvtanulásMünchen, általános nyelvtanfolyam

Én három fantasztikus hetet töltöttem Münchenben. A fogadó családom nagyon kedves, gondoskodó és végtelenül segítőkész volt (annak ellenére, hogy speciális igényekkel érkeztem hozzájuk). Főleg ők segítettek abban, hogy a célomat, a német beszédkészségemet fejlesszem. A nyelviskola korrekt, segítőkész volt mindenben (tényleg nagyon igyekeztek a legfurább problémákon is mosolygósan segíteni). A csoportom vezető tanára lelkes és vicces volt igyekezett mindent megtenni, hogy ne csak egy csoport legyünk, de sikerüljön megismernünk is egymást, legalább egy kicsit. Felállított egy programot (először nyelvtanoztunk, aztán beszélhettünk, majd olvastunk), de igyekezett óráit az igényeinkhez igazítani. Az iskola változatos (és kérhető) iskolán kívüli programokat szervezett, hogy segítsen minket a kapcsolat építésben.

Nemcsak nagyon sokat fejlődtem még e rövid idő alatt is németből, de nagyszerű élményeket is sikerült szereznem. 🙂

Hanna

 

Patrik

Málta, intenzív nyelvtanfolyam

Február 3-án érkeztem meg Máltára egy keddi napon. Az időjárás egész hónapban jó volt, bár ahogy a helyiektől azt megtudtam ez az időszak elég esős az országban. Körülbelül 10-15 fok között volt az átlaghőmérséklet a hónapban de előfordult, hogy egy-két nap ettől sokkal melegebb vagy hidegebb volt.
Insid Word külföldi nyelvtanulás élmények MáltaMielőtt kiutaztam arra voltam a legkíváncsibb, hogy az erős brit hatás miatt angol-szász kultúrával találkozom-e vagy inkább  közel-keleti befolyás az erősebb. Mint az kiderült a kettő ötvözve van jelen az országban. Az emberek kedvesek és nagyon közvetlenek, ami talán a nyugati embernek furcsa az elején. Megfognak, megölelnek, közel hajolnak amikor beszélgetünk, de ezt hamar meg lehet szokni. A suli nagyon tetszett. A tanárok közvetlenek és kedvesek és az oktatási módszerük is hasznos és jó volt. Főleg a beszédet erőltették mindenben. Néha kis filmeket-videókat néztünk órákon és aztán az ott látottakat beszéltük meg. Carl az iskola igazgatója minden hétvégére szervezett szociális programokat, amiken megint csak nagyon sokat fejlődtem. Mivel ez volt az első nyelviskola ahol voltam nem tudom összehasonlítani mással, de nagyon tetszett a családias hangulat és a kis közösség. Sokkal személyesebbek voltak az órák és így nekem a tanulás is jobban ment. A szállás tiszta és rendezett volt és az étellel is meg voltam elégedve. Akik családoknál voltak elszállásolva megjegyezték, hogy hűvösebb időben kicsit hidegebbek a szobák és néha a családok máltai nyelven beszélgettek egymás között otthon. Nekünk a rezidencián nem volt ilyen probléma: születésnapokat ünnepeltünk, együtt mentünk le a partra, vásárolni stb…egy tök jó kis csapat jött össze.
Máltáról annyit egy érdekes és szép hely. Olyan, mint amire számítottam. Egy dolgot bántam, hogy a fürdéshez még hideg volt. Az országhoz kapcsolódó legnagyobb élményem az Gozo-szigete és a hajózás volt bár Medina óvárosa is nagyon szép volt. Az árak nem olyan vészesek, persze azért drágább, mint Magyarország, de Franciaországhoz, Belgium és Németországhoz képest (Itt voltam) olcsóbb. Úgy, hogy én kaptam reggelit és ebédet 1 hónap alatt kb: 180 eurót költöttem, de voltam étteremben, ajándékokat is vásároltam meg a szociális programokon is részt vettem. Kellemes volt a sziget, de mindent egybevetve, amivel én megvoltam elégedve nagyon az a nyelvtanulás. Nagyon sokat fejlődtem és mindenkinek tudom ajánlani ezt a sulit 🙂

M. Tibor

London, intenzív nyelvtanfolyam

Inside Word angol nyelvtanfolyam London2015.01.18-tól kezdődően 2 hetet töltöttem Londonban az angol nyelvtudásom fejlesztésének céljából. A képzés nyelvi felmérővel indult, ahol upper-intermediate szintre soroltak. A két hetes képzés tapasztalataiból mondhatom, hogy az egyik leghatékonyabb nyelvtanulási módszert biztosította számomra az Inside Word. A nagyon fejlett oktatási módszerek használatával a képzés során nagy hangsúlyt fektettek a szövegértés, a beszédkészség és a nyelvtan javítására. Úgy gondolom, hogy a képzés teljes mértékben elérte a célját. Természetesen a 2 hét nem elegendő a felsőfokú szint eléréséhez, így továbbra is szükséges a nyelvtudásom bővítése.

Üdvözlettel,

Tibor

V.Katalin

Málta, business mini group

Nagyon jól éreztem magam Máltán, egyértelműen hasznos volt!Inside Word máltai nyelvtanfolyam

Az iskola kicsi, családias, kedvesek az ott dolgozók. A business angol bár drágább tanfolyam, de örülök, hogy azt választottuk, mert a hetek alatt többször is előfordult, hogy egyedül voltam a tanárral. Az én tanárom, egy aranyos, jó fej idős úr volt, akivel specifikusan tudtunk készülni. Egy szabadidős programon vettem részt, de azért, mert nekem már nem volt ismeretlen a sziget. Ahogy láttam, reális áron kínált programot az iskola, kb. 5-10 program ismétlődött, …én barátokkal fedeztem fel a környéket. Szóval, nekem pozitív a tapasztalat, nagy szerencsém volt a szuper jó tanárommal!

Üdv: V. Katalin

 

Ildikó

Anglia, Manchester – általános kurzus

Manchester tanfolyamKedves Melinda!

2015 januárjában két hetes, heti 20 órás általános kurzuson vettem részt Manchesterben.
Ajánlom mindenkinek, aki szeretne profi, felkészült nyelvtanároktól tanulni, akik végtelenül figyelmesek és szenzitívek a tanulói igényekre. Ajánlom mindazoknak, akik tanulás közben nem akarnak unatkozni, viszont nyitottak és szeretnek a világ minden tájáról érkezett emberekkel együttműködni, esetleg a szabadidejüket is velük tölteni. Az iskola ugyanis gyakorlatilag csak éjszakára nem kínált fakultatív programokat a diákoknak. A magas szintű, ugyanakkor szórakoztató képzésen túl is sok új élménnyel gazdagodtam. Manchester pedig egy csodálatos város, amit érdemes bebarangolni.

Határozottan úgy vélem, hogy előnyömre vált a két hét, mert rövid idő alatt is nagyon sokat fejlődtem. Ráadásul az iskola tanárai révén sikeresen elmosódtak azok a rossz beidegződések, félelmek, amelyeket korábban “sikerült” beszereznem.

Üdv,
Ildikó

László

Anglia, London – intenzív/English for Work

Inside Word szervezésében két hetet töltöttem egy Londoni, nyelviskolában intenzív tanfolyamon. Bár ez az első külföldi tanulmányutam volt, az biztos, hogy magasra került a léc. Megnyugtató volt, hogy az utazás előtt minden szükséges információt megkaptam egy nagyon korrektül összerakott és személyre szabott tájékoztató füzetben. Az iskola és a szállás remek választás volt, 5-6 perc sétányira voltak egymástól csupán, de a belvároshoz is közel, metróval nagyon könnyen és gyorsan szinte bárhova el lehetett jutni.

A Somerset kollégium praktikus és csendes volt, biztonságos környéken található. Az iskola kiváló tanári csapattal, lendületes és valóban intenzív képzést nyújtott. Az iskola az oktatás mellett számos más programot szervezett, illetve ezen kívül is ösztönzött minden hallgatót, hogy minél több közös programon vegyünk részt, ami nem csak azért volt hasznos, mert így több dolgot lehet felfedezni Londonban, hanem azért is, mert új barátokat szerezve még többet beszéltünk angolul.

Az iskola munkatársai barátságosak és mindig segítőkészek voltak, az iskola oktatási rendszerével törekedett arra, hogy mindenki a szintjének és egyéni igényeinek megfelelő legjobb képzést kapja. Ennek megfelelően rugalmasan és gyorsan intéztek mindent: egy hét általános angol után a másodikon üzleti angolra váltottam. Az egész ügyintézés kevesebb mint 2 percet vett igénybe, egy órán belül pedig az új órarendemet is elküldték e-mailben. A két különböző tananyaghoz kétféle tankönyv és munkafüzet járt, amit automatikusan megkaptam.

Összességében sikeresnek és hasznosnak érzem a kéthetes tanfolyamot, köszönöm az Inside Wordnek a színvonalas szervezést!

Üdvözlettel: László
London nyelvtanfolyam

Pál

Írország, Dublin – nyári nyelvtábor,

Kedves Andrea!

Nyáron 5 hetet tölthettem Dublinban az Insideword szervezésében. Ez már a második Önök által szervezett utam volt, nem bántuk meg, hogy az Önök ajánlatát és szervezését fogadtuk el. Minden flottul ment. A dublini iskola nagyon jó volt, rengeteg programmal, jó nyelvtanulási lehetőséggel. Általában 10 fős csoportba voltunk beosztva, tudásszintnek megfelelően. Esténként és hétvégenként elég színes programok voltak, 5 hét alatt sikerült Dublint és az országot is megismernem. Aki egy intenzívebb nyelvtanulási lehetőséget keres, annak Írországot ajánlom.

Üdv

Pál

Írország nyári tábor

Erika

Anglia, London – intenzív nyelvtanfolyam

Kedves Melinda!

A Covent Garden 30+ professzionális nyelviskola mind módszereiben, mind tanárai többségében, mind felszereltségében oktatási eszközeit tekintve. Kiválóan osztották csoportokba a sok országból, sokféle tudásszinttel rendelkező, heti rendszerességgel érkező diákokat. A 30+ korosztályi szűrés segíti a tanulást. A kollegák segítőkészek voltak. A tanárok többsége jó vagy nagyon jó és olyan oktatónk is volt, aki pénteken késő délután annyira kreatív órát tartott, amely teljesen lekötött és felélénkített. A tananyagot tekintve kevesebb nyelvtani részre számítottam, én még inkább fókuszálnék a szóbeli kommunikáció fejlesztésére.

A Sommerset Court kollégium a célnak teljesen megfelelő, és nagyon jó helyen van az iskolához és London látnivalóihoz képest is, biztonságos környéken, ahová késő este sem féltem hazamenni.

Mégegyszer köszönöm a segítséged!

Erika

Z. Anna

Japán, Tokio – intenzív nyelvtanfolyam,

Japán tanfolyam, InsideWordNagyon jól éreztem magam a 3 hónap alatt. Rögtön első nap volt egy szintfelmérő teszt és egy interjú, ezek alapján osztottak be minket. Én egy délutáni csoportba kerültem, elvileg a középhaladó felsőbb szintjére, így 13:00-16:50-ig voltak óráim. A tanultak nagy részét már tudtam, de legalább így rendesen meg lett alapozva a tudásom, mert mindent rendesen elmagyaráztak. 19-en voltunk egy osztályban és 3 tanárunk volt. Az órák interaktívak voltak és mindig jó hangulatban teltek.

Szerencsére már első nap szereztem barátokat, mindenki vicces, kedves és segítőkész volt. Alakultak tanulókörök, délelőttönként összeültünk gyakorolni az iskola könyvtárában, utána együtt megebédeltünk és onnan mentünk órára.

Iskola után is mindig együtt töltöttük a szabadidőnket. Evés után általában felkerestük Tokyo nevezetességeit, de fáradtabb napokon csak beültünk kávézni, teázni. Július 26-án az egyik leghíresebb tűzijátékot néztük meg Asakusában. Mindenki yukatába volt öltözve, és emiatt még nagyobb élmény volt.

Én a barátommal és a családjával éltem ez alatt a 3 hónap alatt. Szerencsés vagyok, hogy részt vehettem egy átlagos japán család mindennapjaiban. Nagyon finoman főzött az anyuka, szinte minden nap hagyományos japán ételeket készített, így nekem mindig különleges volt a vacsora. Mindenkivel jól kijöttem, de anyukával töltöttem a legtöbb időt. Neki is köszönhetem, hogy ennyit fejlődtem, mert rengeteget beszélgettünk.

Anna

T. Szilveszter

Anglia, Bournemouth – intenzív nyelvtanfolyam,

Kedves Melinda!

László - nyelvtanfolyam WinchesterbenAz utazásom, tanulmányom nagyon hasznos volt, sokat fejlődtem kint ez alatt a két hét alatt is! Az iskolában nagyon készségesen segítettek mindenben, ami az ottlétemhez tanulmányaimhoz kellettek. Az iskola felszereltsége nem túl modern, de minden tekintetben jól éreztem magam és a célomat elértem, most már megszólalok angolul és talán a három nekem legnehezebbnek hitt igeidő (Present Perfect, Present Perfect continuous, Past perfect) is jobban megy, mint valaha. 🙂 Sok vidám percem volt kint jól szórakoztam a tanulás mellett.

A legelején egy szintfelmérővel kezdtünk, amivel igazán jól eltalálták a tudásomnak megfelelő csoportot, így velem egyforma szinten lévő csoporttársakkal tanulhattam együtt ez fontos volt ahhoz, hogy kevésbé legyek zavarban. Tanárok és csoporttársak is nagyon segítőkészek voltak, de talán hiányoltam a végén egy újabb szintfelmérőt, amivel ellenőrizhettem volna a kint felszedett tudásomat.

Egyedüli negatívum, hogy nem kaptam válasz levelet a családtól, amiért persze sűrű elnézéseket kértek kint de ez egy kicsit megnehezítette a kezdeteket.

Köszönettel:

T. Szilveszter

Field Sales Manager

Orsi & Anna – tanulók

 

Anglia, London – intenzív nyelvtanfolyam

Kedves Insideword !

Ezennel szeretném megköszönni először is a segítséget mindenben ! Anna és én szerintem életünk egyik legszebb egy hónapját töltöttük el kint Angliában !

londoni élmények az Inside Word szervezésében - Orsi & AnnaA Twickenhami vonat állomásról az iskola körülbelül 3 percnyi sétára volt, a megtalálása egyszerű! Elsőként egy szóbeli elbeszélgetés volt, ahol persze rögtön engem szúrtak ki elsőnek a 40 új diákból! Nagyon kedves és szimpatikus volt a tanárnő aki velem volt. Ezek után mikor mindenki végzett jött az írásbeli teszt. Ezek után ameddig javították a teszteket, körbevezettek minket a termekben és mindent elmondtak. Kaptunk kártyát, rajta az iskola nevével telefonszámával és minden mással ellátva. Internetes pihenőszoba állt rendelkezésünkre, amit mindenki akármikor használhatott. A csoportba osztás hamar ment, mindenkinek odaadták a lapokat és elkezdődtek az órák. Első nap ingyenes körbevezetés volt a városban, majd a többi napokon be lehetett fizetni kirándulásokra Londonba, Oxford, Brighton, és még sok más helyre. Minden napra volt egy program. Az első két óra ugyan azzal a csoporttal és tanárral történt, én egy Grace nevű fiatal lányhoz kerültem. Anyanyelvű tanárok voltak csak, fiataltól egészen az idősebb kiadásig. Az intenzív tanfolyamra a nap végén került sor. Ella a tanárnőm iszonyúan kedves volt és nagyon értett ahhoz amit csinál. Videókat néztünk, a tankönyvben haladtunk de mellette olvasási gyakorlatokat is hozott. Összességében az egész tökéletes volt. Kétség kívül fejlődött az angol tudásom és akár egész évben ott tudtam volna maradni. Sok német diák volt és sokan huzamosabb időre jöttek, 2-3 hónapra. Az iskolához tartozó koliban is sokan szálltak meg, de legtöbben családoknál. A lakás az iskola mögött volt közvetlen és aki oda ment az is nagyon jól érezte magát, egy lány akivel nagyon jóban lettem ott szált meg, azt mondta kicsit magányos néha de legalább mindenhez közel van. Nagyjából ennyi amit most el tudok mondani, még egyszer köszönöm! 🙂 Orsi =

László

Anglia, Winchester – intenzív nyelvtanfolyam

László - nyelvtanfolyam WinchesterbenÉvek óta szerettem volna anyanyelvi környezetben nyelvet tanulni, de valahogy mindig halogattam, mondván “ez talán még túl korai”, “nincs megfelelő nyelvi alapom hozzá”,stb.stb… Végül egy hirtelen elhatározással rászántam magam és írtam egy ajánlatkérő üzenetet az Inside Word-nek, akiket az interneten találtam. (Ezúton is szeretném megköszönni Andreának és kollégáinak a gyors és precíz szervezést!!)

Négy hetet tölthettem Winchesterben, ahol életre szóló élményekkel gazdagodtam. Winchester egy tipikus angol kisváros, ahol egyszerre van jelen a nyugodt, békés környezet és a nyüzsgő éjszakai élet a pubokban.

A szállásom az egyetem kollégiumában volt, ami nagyon jól felszerelt és kényelmes volt. Az iskola szerevezése csillagos ötöst érdemel, hisz bármilyen probléma akadt, pillanatok alatt megoldották, nagyon segítőkészek voltak. Az órák hangulatosak, játékosak voltak, így valójában nem is volt „iskola érzete” a diákoknak. Számos tippet és ötletet kaptunk az órákon kívül is, hogy mivel lehet a különböző készségeket fejleszteni az ott tartózkodásunk alatt és a jövőben. Hétköznap délutánonként, esténként megannyi program állt rendelkezésünkre az iskola szervezésében pl.: Internatinal Food Party (fotó), T-shirt painting, Music night, stb. Hétvégente egynapos kirándulásokon vehettünk részt, így volt szerencsém újra meglátogatni és felfedezni Oxfordot és Londont.

Számos új barátot szereztem ezalatt az idő alatt és nagyon jól éreztem magam.

Nyugodt szívvel tudom Mindenkinek ajánlani a külföldi nyelvtanulást: vágjon bele ebbe a kalandba! Biztos, hogy nem fogja megbánni!! Én is folytatom… 🙂

Üdv,

Laci

Karola

Nizza – általános nyelvtanfolyam

Napfény, tengerparti sétány, pálmafák, azúrkék tenger. Ezek jutnak először eszembe Nizzáról. Én általános tanfolyamra jelentkeztem, kaptunk névre szóló könyvet is. Az én csoportomat egy nagyon kedves fiatal tanárnő, Claire tanította. Az órák nagyon élvezetesek voltak, sokat nevettünk, rengeteg lehetőség volt a beszélgetésre, és nagyon sok témát érintettünk a két hét során, amíg ott voltam. Általában házi feladatot is kaptunk, de azért nem szakadtunk bele a munkába, így a délutánok mindig szabadok voltak, és lehetőség volt a jobbnál jobb programokon való részvételre. A két hét végeztével kaptam egy oklevelet, hogy elvégeztem a tanfolyamot, és megjelölték a szintet is.

Mivel én vízimádó vagyok, először is a strandot említeném. Rengeteg strand van egymás után a tengerparton több kilométer hosszan, és általában nagyon hullámos a víz. Nizzában ezen kívül rengeteg gyönyörű park is van. És persze ne feledkezzünk meg a múzeumokról sem, aki szereti a szép festményeket, az feltétlenül látogasson meg egy párat közülük. És persze lehet jelentkezni a suliban szervezett kirándulásokra is. Én – a vízimádatom miatt – az Aquasplash-re jelentkeztem, de lehetett még Canne-ba, Monaco-ba, Montecarlo-ba, Grass-ba stb. is menni.

Szerintem azoknak feltétlenül érdemes családoknál megszállni, akik iskola után is szeretnék gyakorolni a francia nyelvet, tehát délután mikor hazamennek, vagy este vacsora közben. Nekem nagyon tetszett, hogy a család mindig próbált beszélgetni velem, sőt még együtt kirándultunk is, és annyira megkedveltük egymást, hogy tartjuk a kapcsolatot azóta is.

Mindent összevetve nagyon sikeresnek érzem a két hetes nizzai nyaralásomat, elértem a kitűzött célt, vagyis már tudok beszélni (ha nyelvtanilag nem is hibátlanul) franciául.

Szabolcs – tanuló

Málta – Freestyle nyelvtanfolyam, 2014 július

InsideWord élmények Málta

Ezt a nyelviskolát elsősorban azoknak a 16 évnél idősebb fiataloknak ajánlom, akik szeretnék a nyelvtudásukat tökéletesíteni, kedvelik a pezsgő életet, a szórakozást, a nagy bulikat és szeretnének új embereket megismerni.

Málta egy gyönyörűen szép, jól élhető tengerparti hely, ahol mindig süt a nap, s ettől talán ott mindenkinek jó kedve van. A város tele van nyitott, segítőkész emberekkel, éttermekkel, bárokkal és szórakozásra alkalmas helyekkel, ahol elkerülhetetlenül is az embernek ismerkedni támad kedve. A leghíresebb és legkedveltebb része Máltának: Paceville. Ez, egy több száz méter hosszú utca, egy hatalmas parti sétány, a diákok nap, mint nap oda járnak jól érezni magukat.

Ott eltöltött három hetem alatt több fakultatív programban és kiránduláson is részt vettem, nagyon jól éreztem magam. A szállásunk is kifogástalan volt. Hárman laktunk egy apartmanban, a reggelit és a vacsorát a szállodában fogyasztottuk el. A csoportvezetőnk mindenben segített, bármikor meg lehetett keresni, ha valamiben elakadtunk. Természetesen hétköznapokon iskolába kellett járni, a nyelvtudásom sokat fejlődött, intenzív, ám szórakoztató, interaktív nyelvképzést kaptunk. Sok barátot szereztem, akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Megbeszéltük, hogy a téli szünetben találkozni fogunk.

Sok szép emlékkel gazdagodtam, annyira megtetszett a kinti élet, hogy megfordult a fejemben: jövőre visszamegyek dolgozni.

Szabolcs

Lea – tanuló

London – junior nyelvtanfolyam, 2014 július

InsideWord élmények LondonSzia Andi, Lea szombaton megérkezett Londonból és szeretnék neked röviden visszajelzést adni a tapasztalataimról:

Hálás köszönet a tippekért és a szervezésért! Az iskoláról, a programokról, a tanárokról, az ellátásról, mindenről csak a legjobbakat tudom mondani. Ez alatt a 3 hét alatt barátokat talált, fantasztikus helyeken járt, önállósult, szórakozott, felejthetetlen élményeket szerzett.

Pár képet is küldök és ha szüksége van bárkinek személyes referenciára, nyugodtan irányítsd hozzám!

Köszi mindent!

Üdv

Barbara

András

Bécs – intenzív nyelvtanfolyam, 2014 július

Kedves Melinda!

Nagyon tetszett a tanfolyam, sok új ismeretséget szereztem, elmélyült a meglevő tudás a nyelvtani óráknak köszönhetően, a beszélős órák is jók voltak, főleg a szituációs játékok és a különféle témakörökkel kapcsolatos anyagok. Az esti programok is jók voltak összességében, de az időjárás időnként közbeszólt. Nyár lévén sokan voltunk, így superintenzívre nem lehetett tervezni a menetet, de nagyon hasznos volt ahhoz, hogy tovább tudjak lépni a felsőfok felé. A tanárok figyeltek az egyéni kérésekre és felmérőket írattak nyelvtani részekből. A hangulat nagyon jó volt az órákon.

Nagyon köszönöm a lehetőséget, a jövőben is elképzelhető, hogy az Inside Wordon keresztül választok tanfolyamot,

Minden jót kívánok a továbbiakban: P. András

Norbert

Frankfurt – felnőtt nyelvtanfolyam, 2014 július

Sziasztok.

Nagyon jól éreztem magam Frankfurtban. B1-es szinten tanultam németül és szerencsére kiváló tanárok tanítottak. 4 hetet töltöttem a német nagyvárosban az első hetet hotelben a maradék időt pedig családnál. Én személy szerint mindkettőt élveztem. A Hotelt inkább annak ajánlom aki szabadabban szeret élni és nem szeret nagyon szabályokhoz ragaszkodni.A családot pedig annak aki szeret sokat beszélgetni mert a fogadócsaládokkal remekül el lehet beszélgetni.Frankfurt gyönyörű hely mindenkinek csak ajánlani tudom. Mindenképpen menjetek el a Main Towerbe. Lenyűgöző a kilátás odafentről egyértelműen megérte azt a néhány eurót. És ha valakinek várost nézni támad kedve az iskola mindig szervez valami kirándulást. Németországban nagyon figyeljetek oda hogy a boltok vasárnap zárva!!! vannak. Még a bevásárlóközpontban, ami mellesleg gyönyörű és hatalmas, is csak egy pár bolt van nyitva de persze gyorsétterem mindig van. Én csak ajánlani tudom a külföldi nyelvtanulást, hiszen azon kívül hogy megtanulsz egy nyelvet használni hiszen minden nap használod, jó barátságot köthetsz a társaiddal.

Üdvözlettel,

M.Norbert

Mira és Zsuzsa

Valencia – junior és felnőtt nyelvtanfolyam, 2014 nyár

Kedves Melinda!

Nagyon köszönjük a szervezést és a kitűnő utat.

Kiválóan éreztük magunkat, hasznos és minőségi volt a nyelvtanfolyam. Jókedvünket csak fokozta rendkívül kedves és szivélyes háziasszonyunk.

Minden jót,

Zsuzsa

Valencia nyelviskola

(a kép illusztráció)

Anna

Bécs – junior nyelvtanfolyam, 2014 nyár

Kedves Melinda!

Fantasztikusan sikerült Annának ez a két hét Bécsben!

Csodás élményekkel tért haza, képzelje még sírtak is a fiatalok hogy el kell válni és el kell köszönni.

Anna sokat tanult. Először is önállóságban, magabiztosságban sokat fejlődött.

Megismerte a várost és megerősítette dédelgetett álmát, hogy ott szeretne egyetemre járni.

Nagyon kreatívak voltak a németórák, nagyon szellemes volt a tanítási stílus különösen a beszélgetős órák voltak nagyon szórakoztatóak. Volt számonkérés is ami szerintem kellett így komolyan vették a tanulást . Ezután pedig csak angolul beszéltek. Úgy érzi mindkét nyelvben nagyon sokat fejlődött.

Kitűnő volt a szállás és nagyon finom és változatos az étkezés.

Ha megtehetjük akkor jövőre is megyünk.

Még egyszer köszönöm lelkiismeretes segítségét, örülök hogy megtaláltam Önt, csak ajánlani tudom szolgáltatásukat ismerőseim körében.

Hálás köszönettel

Hajnalka (szülő)

Csilla

Brighton – intenzív nyelvtanfolyam, 2014. május

InsideWord élmények Brighton

Az Inside Word céggel az interneten ismerkedtem meg. Az ajánlatuk felkeltette az érdeklődésemet és nem csalódtam. Külön köszönet Melindának, aki kérdéseimre mindig pontos és gyors információt adott.

2014 tavaszán hat hetet töltöttem Brightonban. Életem egyik legjobb döntése volt az angol nyelvtanfolyam. Egy brightoni nyelviskolában tanultam, ahol az oktatást a kiváló tanárok mellet, modern technikai eszközök is segítették. Sokat tanultam, új barátságokat kötöttem és egy teljesen új kultúrát ismerhettem meg. Nagyon tetszett, hogy a tanórák felépítése a tanulók igényeihez alkalmazkodik. A zene, a játék és a filmek is szerepet kaptak az oktatásban.

Brighton tengerpartja gyönyörű. A brightoni pier világhírű. A hangulatos éttermek, kávézók és pub-ok teszik a várost feledhetetlenné. Brighton és London között a távolság 86 km, így vonattal szűk egy óra az út.

A fogadó család szeretettel és bizalommal fogadott. Ez alatt az idő alatt nagyon sok segítséget kaptam tőlük. Mindenben segítettek és tanácsokkal láttak el. Különösen a hétvégi programokkal kapcsolatban. Így sikerült eljutnom Londonba, a Stonehengehez vagy pl. a Seven Sisterhez.

Ha lehetőséged van rá, hogy nyelvet tanulj, ne habozz! Ez egy örök élmény!!! 🙂

Üdvözlettel: V. Csilla

Attila – diák

Nizza – Franciaország, 2014. március

InsideWord élmények Nizza2 hónapot voltam kint Nizzaban. Nyelvvizsgára felkészülés céljából utaztam ki. Az iskolában az intenzív tanfolyamon vettem részt. Délelőtt nyelvtant és a szókincset fejlesztettük, a délutáni kurzus keretében pedig szituációs gyakorlatokon vettem részt. Szerintem mindenképpen érdemes intenzív tanfolyamra jelentkezni, mivel a délutáni órákon beszéltünk a legtöbbet. A suliban rengeteg lehetőség nyílik tanulásra (könyvek, filmek stb), a tanárok is nagyon segítőkészek. A csoportok nemzetköziek, ezért a szituációs gyakorlatok nagyon érdekesek voltak, mivel a különböző kultúrájú emberek teljesen más szemszögből közelítettek az adott témákhoz.

InsideWord élmények NizzaNagyon sok emberrel megismerkedtem a két hónap során. Suli után közös programokat szerveztünk, és majdnem minden hétvégén mentünk kirándulni. Suli után moziba mentünk, városnézésre, étterembe vagy éppen borozgatni. Az iskola jóvoltából még egy bórkóstoláson is részt vehettünk, ahol közel 50 termelő borai és pezsgői közül válogathattunk. Nagyon híres Nizzaban a karnevál (1hónapos), rengeteg programmal és látnivalóval. Szerencsém volt, mert pont beleesett a két hónapos tartózkodásomba. A két hónap alatt bejártuk a legtöbb környező várost (Monaco, Menton, Grasse), sőt még Olaszországba is átugrottunk.

A kint töltött idő alatt rengeteget fejlődött a nyelvtudásom, és rengeteg élménnyel gazdagodva tértem haza. A többiekkel megbeszéltük, hogy egy év múlva 1-2 hétre visszamegyünk, remélem sikerül majd összehozni!

D. Évi – diák

Általános nyelvtanfolyam – London, 2014. január

InsideWord élmények LondonEgy hónapot töltöttem Londonban az Inside Word szervezésében. Ezúton is szeretnék megköszönni minden segítséget! Ha bármi problémám volt azonnal készséggel segítettek.

Intenzív angol nyelvi kurzuson vettem részt. Az iskola az Oxford Street-től 10 perc sétára található. A tanítás reggel 9-től 15.45-ig tartott, így tényleg egész nap intenzíven tudtam gyakorolni a nyelvet. Különösen az iskola tanítási módszere tetszett, ugyanis főleg a kommunikációra és a kiejtésre helyezték a hangsúlyt. Napról napra egyre jobban fejlődött a beszédkészségem és egyre magabiztosabban használtam a nyelvet. Szintek szerint lettünk beosztva az írásbeli és a szóbeli tudásunknak megfelelően, így két külön csoportba kerültem. Teljesen eltér az itthoni nyelviskolai tanítástól, nagyon ritkán kaptunk házit, mindent az órákon gyakoroltunk be és sokat ismételtünk. Minden héten új diákok jöttek és kapcsolódtak be a csoportokba ezáltal rengeteg embert és kultúrát megismertem. Életre szóló barátságokat kötöttem egészen Venezuelától Dél-Koreáig. Londonban nem lehet unatkozni, minden napra jutott valami izgalmas program: városnézés, mozi, múzeumlátogatás, pub.

Ha tehetném, bármikor visszamennék! Összességében mindenkinek ajánlom a külföldi nyelvtanfolyamokat, mert szerintem ez a legjobb módja a nyelvtanulásnak.

Évi

Panna – diák

Általános nyelvtanfolyam – Berlin, 2013. ősz

Berlin csodás város, engem ámulatba ejtett, főleg amikor kijöttem, annyira szokatlan volt az én kisvárosi életemhez képest. Minden sarkon starbucks, mc donalds, S-Bahn, U-Bahn, éttermek, bárok, ezerféle múzeum, utcazenészek, minden, amit csak el tudunk képzelni… és az is, amit nem.

Na és az emberek… Senkivel nem lehet őket összehasonlítani. Nagyon-nagyon segítőkészek, kedvesek, ha háromszor visszakérdeztem, mert nem értettem semmit, akkor is ugyanolyan hangnemben magyaráztak, csupán lassabban 🙂 Mindemellett becsületesek, spórolnak állandóan, és egészségesen élnek (leszámítva az éjszakai életet). A kezükben inkább almát vagy banánt látok, mint egy szál cigit, emellett pedig a szabadban futnak, bicikliznek, sétálnak a kutyával, és az edzőterem is mindig fullon van… Apropó, kutyák! Oly tündéri, intelligens és türelmes mind, hogy meg lehet őket zabálni! Német nevelés. Ennyit a kutyákról, gehen weiter.

És végül a legjobb rész… A suli 🙂 Ennyire még soha nem szerettem iskolába járni! 😀 Nagyszerű úgy, ahogy van! A tanárok, a diákok (mindenhonnan jöttünk!!!), az oktatás, a lehetőségek, áhhh… Nem lehet elmondani. Hibátlan, pont. Mindenkinek csak ajánlani tudom! Nagyon könnyen tanultam ott a németet, otthon szinte alig kellett elővennem, az órákon ragadt rám minden.

Szóval a német mondhatni jól megy. És az is olyan szívmelengető érzés, amikor engem kérnek meg arra, hogy magyarázzam el ezt meg azt… Az egyik tanárom a szemembe mondta, hogy kiemelkedem a többiek közül 🙂

Persze, barátkoztam is, mindig mozdultunk erre-arra: kávézó, Lichterfest, közös vacsora, karácsonyi vásár, palacsintasütés, mozi, múzeum, Potsdam-látogatás stb. Ezek kiváló alkalmak voltak arra, hogy nemcsak a másik embert, hanem a saját országát is kissé közelebbről lássam, és fogalmuk sincs róla, de sikerült szélesíteniük a látókörömet 🙂

Ha hazaértem, összerakok egy fotóalbumot, és elküldöm Nektek!! Viszont még a képek sem tudják visszaadni azt, amit itt látok/hallok/érzek… Mert erről van szó: ezt érezni kell. 🙂

Bis dann!

Panna

Sz. Attila – diák

Cambridge nyelvvizsga előkészítő tanfolyam – Bournemouth, 2013. augusztus

Az iroda gyorsan és profin szervezte le a külföldi tanfolyamot. A szálláshellyel minden rendben volt, az iskolában az első napokban nehezen ment a kommunikáció, de szerencsére ezzel nem voltam egyedül. Ha az ember tényleg tanul, hetek alatt szinteket is ugorhat. Az oktatás nagyon jó, első osztályú. Először egy 6 hetes nyelvtanfolyamon vettem részt (FCE előkészítő – rész-kurzus), majd visszatértem a 12 hetes CAE előkészítő kurzusra. Nem véletlenül ilyen hosszúságú egy Cambridge nyelvvizsga tanfolyam, remekül fel van építve, és komoly a képzés. A rendszeres próba-vizsgák sokat segítenek. A segédanyagok is korlátlan mennyiségben állnak rendelkezésünkre: fénymásolatok, DVD-k, tanári konzultáció – ez mind nagy segítség a felkészülésben. A kint tartózkodásom elején a fogadócsaládom is kedves volt, de aztán a kollégiumban kötöttem ki, ahol a többi diákkal együtt nagyon jól éreztem magam. Sok barátot és ismerőst szereztem, együtt jártuk be a várost és fedeztük fel lehetőségeit. Nagyon jól éreztem magam és hamar elrepült a kint töltött idő.

🙂 Üdv: Attila

 

Betti – 33 éves közgazdász

általános nyelvtanfolyam, Anglia – Eastbourne, 2013. szeptember

Ha nyugodt, békés, gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező kisvárosban, kedves emberek társaságában és nem utolsó sorban kiváló suliban szeretnéd csiszolni az angol nyelvtudásodat, akkor Eastbourne remek választás. Rengeteg előnye van egy ilyen Eastbourne-i kiruccanásnak (sajnos csak 2 hetet tölthettem el):

 • egész nap angol beszédet hallasz (na jó, ez csak részben igaz, hiszen a suliban több azonos országból érkező diák volt, így ők – bár tiltva volt – jellemzően saját nyelvükön beszéltek);
 • a suliban számos hosszú távú kapcsolat kialakítására van lehetőséged;
 • a suli néhány perc sétára van a gyönyörű kavicsos tengerparttól;
 • városon belül gyalog közlekedtünk mindenhová, csudaklassz érzés volt a rohanó hazai munkás napok után :);
 • a tanárok jó fejek;
 • a suli személyzete egyértelműen értünk diákokért dolgozik nap mint nap;
 • a háziakkal (egy tüneményes házi néninél laktam) és a diáktársakkal kedvedre tudod az angolt gyakorolni;
 • a suli által szervezett délutáni és hétvégi programokon vehetsz részt;
 • élvezheted a friss levegőt;
 • klassz kirándulásokat tehetsz a környéken;
 • és nem utolsó sorban egy életre szóló élmény részese lehetsz.

Mindehhez persze remek választás az Inside Word :). Garantálom, nem fogsz csalódni a lányokban, hiszen roppant segítőkészek, kedvesek és elhivatottak. Csak így tovább Andi és Csilla! 🙂

 

K.G. – nyelvtanfolyami résztvevő

orvosi szaknyelvi nyelvtanfolyam – Anglia, Oxford, 2013. ősz

Kedves Andrea  és Zsófi!

A   nyelviskola profi, nagyon  jól   szervezett  és  barátságos   volt. Élveztem  minden   percet   amit   ott   töltöttem.

A  tanuláshoz   minden   feltételt   biztosítottak az   iskolán   belül   és   a   tanítási   időn   kívül  is. Rengeteg   hasznos   tanácsot   adtak   a   nyelvtanuláshoz. Szabadidős programokat   szerveztek, amik  szintén  a   nyelvgyakorlást   segítették, nyelvórán   kívüli kötetlen   formában.

A  családi   elhelyezésről   is   a  legjobbakat tudom  mondani. Jó   közlekedés volt   a  nyelviskola   felé és a  belvárosba. A szoba kényelmes, igazi   angol  vendégszeretet és nyitottság  a  család   részéről.

Röviden : Minden  olyan  volt, mint   elképzeltem, vagy   még  jobb!:-)

Köszönöm  az itthoni   szervezést  az   odafigyelést, mindent!

További szép  napokat!:-))

Üdvözlettel:

K.G.

 

Tóth Tamás – Ügyvezető Igazgató, Demmler és Tóth Kft

privát nyelvtanfolyam – München, Németország,

“Tavaly decemberben egy személyre szabott , párbeszéd és szövegértés fejlesztési célú,  egyszemélyes(egyéni) tanfolyamon vettem részt.

Maradéktalanul elégedett vagyok azzal, amit kaptam, mert

–          személyre, tehát tudásomhoz és céljaimhoz igazított programot kaptam,

–          volt tanárom egyetemi oktató is egyben, ehhez méltóan nagy tudású és műveltségű, emberként figyelmes és kedves,

–          személyes és kellemes légkörű, fiatalos iskolában zajlott az oktatás.

A közösségi programokról nem tudok beszámolni, mert azokon nem vettem részt, de annyit láttam, hogy sok fiatal beszélgetett és nevetgélt a csoportos oktatások szüneteiben, igazán jó hangulatban.

Jó szívvel ajánlom, a szabad időben pedig München igazán kellemes időtöltéseket kínál.

Üdvözlettel:  Tóth Tamás”

Petra – 12 éves nyelvtanuló

junior nyelvtanfolyam – Anglia, Cambridge, 2013 nyár

Szüleimmel hosszas keresgélés után találtuk meg a számunkra legkedvezőbb ajánlatot az Önök kínálatában. Kőrösi Andrea az InsideWord képviseletében önzetlen segítőkészségével, kedvességével mindenben a segítségünkre volt, a kiutazás előtt mindenről hosszasan tájékoztatott, átsegítve ezzel az esetleges bizonytalanságomon.

Kiérkezésemkor a tanárok nagy szeretettel fogadtak, és az ott töltött két hét alatt mindig mindenben számíthattam rájuk. A tanórákat nagyon élveztem, úgy érzem sokat tanultam és fejlődtem. A kirándulások alkalmával gyönyörű helyekre jutottam  el, a londoni városnézésen megismerkedtem a nevezetességekkel.

A tanórákon kívüli szabadidős programok nagyon jók voltak, szinte alig tudtunk választani.

Volt többek között tehetségkutató verseny, kézműves foglalkozás, filmnézés, kvízjáték, disco, bowling, valamint különböző sportolási lehetőségek.

Már az első pillanattól nagyon élveztem a tábort, és állíthatom egész életre szóló barátságok kötődtek köztünk különböző nemzetiségű fiatalok között. Két nagyon fontos dolog ami összeköt minket: az átélt  élmények és az angol nyelv! Hazaérkezésem óta is tartom a kapcsolatot a táborban szerzett barátaimmal.

Akinek módja és lehetősége van rá, mindenkinek ajánlom, hogy menjen és élje át az élményt, a kalandot, miközben nyelvtudását is próbára teheti, valamint fejlesztheti!

Barbi – tanuló

általános spanyol nyelvtanfolyam – Barcelona, 2013 nyár

Sziasztok!

Sikeresen megjártam Barcelonát, minden nagyon szuper volt. Nagyon jól éreztem magam. Az iskola nagyon szép, az oktatás nagyon színvonalas, a vendéglátó család nagyon kedves és barátságos volt. Szóval minden nagyszerűen alakult. Állandóan a várost jártam, de még így sem sikerült mindent megnéznem és kipróbálnom, ezért is szeretnék majd visszatérni. Ha közelebb kerül a következő nyelvi kirándulásom, írok nektek 🙂

Köszönöm a szervezést, további jó munkát és kellemes nyarat 🙂

üdv: Barbi

 

Nóra – anyuka

junior nyelvtanfolyam – Anglia, Cambridge, 2013 nyár

Kedves Insideword!

Köszönöm a sok segítséget, amivel a fiam angliai nyári tanulását segítették. Nagyon jól érezte magát, szeretne máskor is menni. Az angol tudása rengeteget fejlődött, most megy középfokú nyelvvizsgára. Cambridet és az Önök irodáját ajánlom mindenkinek.

További szép napot, és jó munkát kívánok!

Üdv.

Nóra

 

András – nyelvtanfolyami résztvevő

általános nyelvtanfolyam – Olaszország, Firenze, 2013 tavasz

A csoportomban 10 diák volt. Az iskolát, a tanfolyamot keménynek éreztem, mert sokkal többet kellett tanulnom, mint azt először képzeltem. Szóbeli tudásom nagyon sokat fejlődött, főleg, mert délutáni elfoglaltságaimat is úgy választottam, hogy mindenképpen használnom kelljen a nyelvet.

Diáktársaimmal nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki a két hét alatt, mivel Firenzét ismerem, együtt fedeztem fel velük újra a várost. Mindenkivel tartom azóta is a kapcsolatot. Tanárommal sikerült újra találkoznom, mivel közös a sport iránti szeretetünk.

Nagyon jól éreztem magam Firenzében, olyannyira, hogy jövő év márciusában újra tervezem a nyelvtanulást Önökkel.”

András, 47 éves

Csilla – egyetemi hallgató

általános nyelvtanfolyam – Anglia, Eastbourne, 2013 nyár

Sziasztok!

Nagyon jól éreztem magam Eastbourne-ban, csak ajánlani tudom mindenkinek. Az iskola modern korszerűségének köszönhetően színvonalas, változatos tanórákat tartottak.  A tanárok segítőkészek voltak, igyekeztek minél több délutáni programot szervezni a diákoknak.  A suli közel van a tengerparthoz, így gyakran sétáltam a parton és volt szerencsém megfigyelni az ottani emberek életstílusát (irigylem őket , olyan nyugodtak 🙂 ) Igazán kedves családhoz kerültem, még ma is levelezem velük.

Nagyon hasznos volt kiutaznom akár még erre a két hétre is, hiszen az üzleti angol nyelvvizsgám sikeressége ennek is köszönhető!

 

Köszönöm szépen, hogy segítettek megszervezni az utazást, örök élmény marad!

Üdv:

G.Csilla

T. Viola – anyuka

junior nyelvtanfolyam – Málta

Három gyermekünk utazott Máltára csiszolgatni az angol tudásukat és pozitív élménnyel érkeztek haza. Az általunk választott csomag azt nyújtotta amit elvártunk, ragyogó hotel közvetlenül a tengerparton, amit a gyerekek nagyon élveztek. Az oktatás színvonala szerintük itt volt a legjobb (többször vettek már részt nyelvtáborban, volt összehasonlítási alap). A programokon is szívesen részt vettek, a kirándulások klasszak voltak, és nagyon jól megértették magukat a többi országból érkezett fiatallal. Az iroda pár nap tartózkodás után már érdeklődött, hogy minden rendben van-e, a gyerekek jól érzik-e magukat, esetleg segíthetnek-e valamiben. A segítségre a fiam betegsége miatt szükség is volt, köszönet még egyszer, hogy másodszorra is kiküldték az orvost, hogy nyugodtak lehessünk, nincs komolyabb baj. A gyerekeink szívesen maradtak volna még, pedig három hetet voltak távol itthonról, olyan jól érezték magukat.

Köszönet az Insideword-nek, hogy ilyen remek élményekkel tértek haza a gyerekeink, és a három hét alatti folyamatos kapcsolattartást és érdeklődést, így mi szülők is nyugodtak voltunk, hogy a legjobb helyen tanulnak, és a legjobb ellátást kapják.

és külön köszönet Kőrösi Andreának, nagyon megnyugtató volt, hogy segített Norman betegségénél.

Üdvözlettel:

T. Viola

Bori – tanuló

junior nyelvtanfolyam – Anglia, London

Kedves Andrea!

Nagyon-nagyon jól éreztem magamat Londonban, igazából nehéz leírni szavakkal. A nyelviskola tanárai és a többi felnőtt, aki figyelt ránk kivételesen szimpatikusak, vidámak és segítőkészek. Minden pontosan úgy történt, ahogyan előre meg volt szervezve, a taxi, a szobám a kollégiumban (kicsi, otthonos és tiszta) és az iskola is. A programok szinte teljes szabadságot nyújtanak, azaz tényleg csak arra kellett elmenni, amire szerettünk volna. Nagyon sok új barátot szereztem a két hét alatt, érdekes volt megismerni más emberek kultúráját. Maga a város is mély benyomást tett rám, nagyságával, sokszínűségével, az emberek türelmével (pl. a metrón) és a rengeteg bolttal, persze. Bármikor visszamennék, ha tehetném, óriási élmény volt egy olyan társadalomba belecsöppenni, ahol mindenkit elfogadnak, korától, nemétől, kinézetétől függetlenül. Az egyetlen dolog, ami talán egy kis kivetnivalót hagy maga után az az iskola által nyújtott étkezés, ami elég egyoldalú, de természetesen bármit meg lehet venni a szupermarketben. A nyelvtudásom is sokat fejlődött, folyékonyabban és félelem nélkül beszélek a többiekkel.

Köszönöm szépen, hogy biztosították ezt a két hetet!!!!!

Bori

 

Ráczné Balassa Ildikó – szülő

ifjúsági tábor – Hastings, Anglia

„Gyermekünk, Rácz Barnabás fantasztikusan érezte magát Hastingsben (bár a hegyek és dombok kissé megviselték, de gyorsan beleszokott a hosszú és egészséges sétákba). A mai napig tartja a kapcsolatot az ott szerzett barátokkal. Azt mondja, bármikor visszamenne! A középfokú nyelvvizsgája is jól sikerült, már „csak” az érettségi-felvételi van előttünk. Még egyszer, nagyon köszönjük a nagyon jól megszervezett tanfolyamot, jó szívvel ajánljuk majd bármelyik ismerősünknek! (Na és van még egy fiunk.)”

Kovács Zsófia – tanuló

általános nyelvtanfolyam – Brighton, Anglia

„Tapasztalatból már korábban is tudtam, hogy egy idegen nyelvet, akárki akármilyen tehetséges is legyen, legjobban anyanyelvi környezetben lehet igazán sikeresen elsajátítani. Ezért valamikor májusban döntöttem úgy, hogy konkrét nyelvtanulási szándékkal kimegyek valahogy Angliába. Az Inside Wordre teljesen véletlenül találtam rá az Interneten, és több ajánlata is megtetszett. Végül, hosszas töprengés után a tengerparti Brighton mellett döntöttem, ahol egy három hetes tanfolyamon vettem részt. A nyelvtudásom fejlődésén kívül életre szóló élményekkel gazdagodtam, a bulikon és kalandozásokon kívül gondolok itt a kint szerzett – a mai napig élő – barátságokra. Tényleg mindenki számára bátran ajánlom, hogy ha módja van rá, mindenképpen vágjon bele, nem bánhatja meg!”

Nagy Krisztina

szakmai gyakorlat – Gzira, Málta

„A szakmai gyakorlatomat mindenképpen külföldön, ezen belül is Máltán szerettem volna tölteni. A nagy keresésben akadtam rá az Inside Word hirdetésére. Pár hét alatt találtak nekem munkahelyet és 4 hónapot töltöttem a szigeten. Nagyon jó hangulatban, vidám csapatban dolgozhattam és sok új barátot találtam. Amellett, hogy megismertem rengeteg embert a világ minden tájáról, a máltai hétköznapokba is betekinthettem. A munkám során az angol nyelvtanfolyamon résztvevő gyerekekkel foglalkoztam, a programszervezésen kívül a legapróbb napi problémák megoldásában segítettem nekik. A munka és tanulás mellett volt időm utazni, turistáskodni is. Az egész program egy fantasztikus élmény volt, amire mindig szívesen fogok visszaemlékezni.”

Sisáné Murai Judit – tanár – Károly Róbert Szakképző Iskola

tanártovábbképzés – Bécs, Ausztria

„Az interneten találtam rá az utaztató központra. Az Inside Word Nyelvoktató és Nyelvi Utaztató Központ gyorsan és készségesen állt a szervezéshez. Amikor változtatást kértem, gyorsan intézkedtek. Nagyon-nagyon jól éreztem magam az elmúlt két hét alatt. A tanár-továbbképzés tartalmilag magas színvonalú volt, a kurzusvezető tanárok és a résztvevők egyénisége miatt pedig igen jó hangulatú. A szállás és a félpanziós ellátás megfelelő volt. Elsősorban az országgal kapcsolatos ismereteim és tapasztalataim bővültek, részben a tanórai anyagok segítségével, de főleg a mindennapi életben való elmerülésben. Nyelvileg a kifejezőkészség területén sikerült ismét feljebb tornásznom magamat, módszertanilag pedig újabb ötleteket adott a kurzus. Jó lenne minden évben ezt megismételni. Köszönöm a tanfolyam és szállás szervezésében való részvételüket. Az biztos, hogy én a kollégáimnak ajánlani fogom Önöket.”

Plecskó Soma

általános nyelvtanfolyam – Dublin, Írország

„Nagyszerű érzés volt megértetni magamat egy anyanyelvű emberrel, legyen az akár a portás vagy kollégiumi tanárnő, őr, szakács, bárki. Francia barátaimmal, 18-19 évesek, azóta is tartom a kapcsolatot. Koromhoz képest nagyon jó csoportba kerültem, ahol csupa ’A’ minősítést kaptam, pedig a korosztályomból nem volt senki. Volt bennem félelem, szorongás az ismeretlen helyzettől, de a 2. napra elmúlt, minden olyan egyértelmű volt utána. Nem szabad magyarokkal menni, jó volt teljesen külön lenni tőlük, be kell vállalni bátran az egyedüllétet, mert ez a későbbiekben nagy haszon lesz. Következő évben is szeretnék külföldön nyelvet tanulni, de egyéb, nemzetközi tábor is érdekel, ahol ismerkedni lehet, és a nyelvet használhatom. Életre szóló élmény volt, jelentős hatása lesz a döntéseimre a későbbiekben. Bárhová elmegyek egyedül.”

Máté Laura

általános tanfolyam – Nizza, Franciaország

„Nizza a világ egyik legjobb, legszebb helye. Életem egyik legjobb döntése volt az, hogy ebbe az iskolába járjak. A lakótársaimmal örök barátságot kötöttünk, az apartmant teljesen otthonunknak éreztük, és 3 nagyon szép hetet töltöttem ott. Rengeteget utaztunk, bejártuk vonattal a városokat (pl. Monaco, Cannes), még Genovába is eljutottunk. Az iskola szerencsére csak 5 perc sétára volt az apartmantól, és a tanulás csak 9-kor kezdődött. Az órák élvezhetőek voltak, rengeteget fejlődtem. A tanárok szervezettek, segítőkészek voltak. Rengeteget tanultam a francia kultúráról, és sikerült a francia embereket is megismernem. Az idő fantasztikus, a tengerpart 10 percnyi sétára volt a lakásunktól.

Nizzában nem lehet unatkozni se nappal se éjszaka. Nagyon jól éreztem magam, és mindenképpen szeretnék visszamenni oda.”

Szabó Beatrix, Rozs Amanda

általános tanfolyam – Valencia, Spanyolország

„Nagyon elégedett voltam a szervezéssel, a barátnőm választotta ki az Inside Word-öt, mert itt voltak a legkedvezőbb árak, és az irodában is szimpatikusak voltak a kolleginák. Az iskola felszereltsége megfelelt, a tanárok felkészültek voltak. A szállás is rendben volt, minden megtalálható benne, amire szükség van. Mosási lehetőség is volt, és minden héten jöttek takarítani az apartmant. Jó volt az iskola közösségi élete, mindig szerveztek valamilyen közös programot: városnézés, filmvetítés, találkozás ismert emberekkel, közös étkezések. Sokat fejlődtem a kint töltött idő alatt, sokkal jobban tudok beszélni, mint előtte. Sajnos elég hamar elrepült ez a 3 hónap, pedig még lenne mit tanulni.”

Glász Róbert

Business for Professional – Sydney, Ausztrália

„A szolgáltatás pontos és korrekt volt, nagyon felkészült anyanyelvű tanáraim voltak, és jól volt előkészítve a tematika is. A programok teljesen korrektek voltak, és nagyon sok kedvezményhez jutottunk az iskola által.

Sokat sikerült fejlődnöm, főleg a beszéd, nyelvtan és a kiejtés területén.”


Kérd személyre szabott árajánlatunkat!

Válogass kedvedre tanfolyamaink közül!