NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Vancouver – nyelvtanfolyam Vancouverben
Nyelv: angol

Ország: Kanada

Város: Vancouver

További nyelvtanfolyam helyszínünk: Toronto

Tovább a kanadai nyelviskolák listájára >>

Csillogóan tiszta vizű fjordok és a Fraser folyó veszi körbe a félszigeten elterülő fontos kikötővárost, mögötte háttérként a parti hegység hófedte csúcsai magasodnak.

Vancouver a Lower Mainland régió gazdasági, politikai és kulturális központja. Földrajzi elhelyezkedéséből adódóan legfőbb gazdasági ágazatai az erdészet, a bányászat, a halászat és a mezőgazdaság. Nevét George Vancouver kapitányról, egy angol felfedezőről kapta. A város először az 1860-as években népesült be, a Fraser-kanyoni aranyláz okozta bevándorlásnak köszönhetően, akkor főleg az Egyesült Államokból érkezett bevándorlókkal. 1887-ben ideérkezett a transzkontinentális vasút, és ezután Vancouver gyorsan nagyvárossá fejlődött. A vancouveri kikötő akkor nyert nemzetközi jelentőséget, amikor megnyitották a Panamai-csatornát.

Érdekesség, hogy a különböző népek alkotta negyedekben az utcatáblák kétnyelvűek. Hong Kong Kínához való visszakerülése után nagyon sok kínai bevándorló érkezett ide, ezért a várost néha Hongcouver gúnynévvel illetik. Emellett megtalálható még Kis-Olaszország (Little Italy), Görögváros (Greektown) és Japánváros (Japantown) is, ezek mind külön kis negyedeket alkotnak. Mindezek mellett érdekesség még, hogy Vancouver a harmadik legnagyobb filmgyártási központ is Los Angeles és New York City után.Kérd személyre szabott árajánlatunkat!