NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Berlin – nyelvtanfolyam Berlinben – nyelvtanulás Berlin
Nyelv: német

Ország: Németország

Város: Berlin

További nyelvtanfolyam helyszíneink: Frankfurt, Hamburg, München, Köln.

német nyelviskolák >>

Berlin Németország fővárosa, egyben városállamként Németország egyik tartománya és a Berlin-Brandenburg régió centruma. 3,4 millió lakosával Németország legnépesebb és kiterjedésében is legnagyobb városa. Berlin a politika, média, kultúra és tudomány egyik fontos európai központja. A város fontos közlekedési csomópont és egyike Európa leglátogatottabb nagyvárosainak. Mindezekben szerepet játszanak nemzetközileg elismert egyetemei, kutatóintézetei, operái, színházai és múzeumai. Berlin a világ minden tájáról vonzza a művészeket, kulturális területen dolgozókat és a tanulókat. Leglátogatottabb kirándulási helyek: a Charlottenburgi park; a Jungfernheide, a Plötzensee a Spreetől északra; a Tegeli erdő, a hasonló nevű tóval; a város északnyugati határán a Spandaui erdő terül el, Charlottenburgtól délnyugatra pedig a Grunewald, számos szórakozóhellyel. A Spree-sziget mellett található az Alexanderplatz. Itt áll Berlin egyik nevezetessége, a Világóra. A közelében található a 368 méter magas tévétorony, a gótikus Mária-templom és a Vörös Városháza. Két szobor áll itt, az egyik egy nőt és egy férfit ábrázol. Ezzel emlékeznek arra, hogy sokan segédkeztek a romok eltávolításában a második világháború után.

A Brandenburgi kapu

Nem létezik még egy olyan hely, mely jobban összefonódna a német történelemmel, mint Berlin jelképe. A berlini fal leomlásakor kelet- és nyugat-németek ezrei ünnepelték itt a határok megnyitását és Németország újraegyesítését. A Brandenburgi Kapu mágikus vonzóerőt gyakorol minden Berlinbe látogatóra. A kaput a Johann Gottfried Schadow által készített öt méter magas bronzszobor koronázza, és a győzelem szárnyas istennőjét ábrázolja, ahogy a négylovas szekerén behajt a városba. A brandenburgi kapu jelentette a határt Kelet-Berlin és Nyugat-Berlin között és egyúttal a Varsói Szerződés és a NATO országai között. A német újraegyesítésig a hidegháború jelképe volt, majd 1990 után Németország és Európa újraegyesítésének szimbóluma lett.

Reichstag

A Német Szövetségi Képviselőház székhelye és látogatókat mágnesként vonzó épület egyben. A Reichstag Sir Norman Foster sztár-építész által tervezett bejárható üveg kupoláival Berlin, az új főváros jelképévé vált.Kérd személyre szabott árajánlatunkat!