NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Toronto – nyelvtanfolyam Torontóban
Nyelv: angol

Ország: Kanada

Város: Toronto

További nyelvtanfolyam helyszínünk: Vancouver

Tovább a kanadai nyelviskolák listájára >>

Ontario tartomány fővárosa és Kanada legnagyobb városa, igazi világváros, sokszínű kultúrával. Az elővárosaival együtt mintegy 5,5 milliós lakosságú metropolisz etnikailag a világ egyik legváltozatosabb városa, Kanada üzleti központja és gazdasági motorja is egyben. Toronto nevének jelentése irokéz nyelven „a hely, ahol a fák a vízben állnak”, mely a mai Simcoe-tóra utal, ahol a huron indiánok facölöpöket vertek a tóba, hogy ez által könnyebben tudjanak halászni.
Az első nagy migrációs hullám az Amerikai függetlenségi háború alatt és után érte a környéket, mikor az amerikai gyarmatokon élő, briteket támogató lojalisták távozni kényszerültek a későbbi állam területéről. Torontó néven alapítottak egy pici falucskát a mai város helyén, 1793. július 29-én.

Kanada akkori kormányzója, John Graves Simcoe, az azóta megszűnt Felső-Kanada tartomány székhelyének választotta, és York néven egy várost építtetett a helyére. Az 1812-es háborúban bevették az amerikaiak és nagy részét el is pusztították, a háború után mégis a Kanadába irányuló bevándorlás egyik elsődleges célállomása lett. York várost 1834. március 6-án ünnepélyes keretek között újrakeresztelték, és ismét felvette az eredeti alapításkori nevét, ezzel ez a nap lett Toronto város születésének a napja is.

A Nagy-tavakon az 1840-es, 1850-es években beindult a hajóforgalom (A város az Ontario-tó partján fekszik). Ebből következett egy nagy gazdasági robbanás, amely komoly bevándorlási hullámot indított Kanada felé, ennek köszönhetően az 1970-es években Toronto, Montréalt megelőzve, az ország legnagyobb városává nőtte ki magát, és ezzel átvette annak központi gazdasági, üzleti és kulturális szerepét is, valamint Kanada pénzügyi, ipari, kulturális és piacgazdasági központja lett. Tőzsdéje a TSX, a világ hatodik legnagyobb és a világ első elektronikusan vezérelt tőzsdéje.

Az Ontario tó hosszú, homokos partja és parti sétányai Kaliforniára emlékeztetnek, a légkör is hasonló: görkorcsolyázók és kocogók futnak el a vendéglők, sportcsónak kikötők, uszodák és szórakozóhelyek előtt. Piknikkosarakkal felszerelt családok és baráti társaságok állnak sorba a kis komphajókhoz, melyek a torontóiak kedvelt kirándulóhelyeihez, a közeli kis szigetekhez szállítják az utasokat

CN Tower- Torontó jelképe

A CN Tower-t (Canada’s National Tower) 1973 és 1976 között építették az ottani ipar erősségének megörökítése és bemutatása céljából. Építése idején 553 méteres magasságával a világ legmagasabb szabadon álló tornya volt, 1537 munkás heti öt napban, napi 24 órában építette 40 hónap alatt. A toronyban 4 kilátószint látogatható. 342 m-en található a Glass Floor, ahol bátorságunkat tehetjük próbára. A 6 cm vastag üveglapokon lépegetve lehet megcsodálni a kilátást. Az Outdoor Observation Deck-en pedig megtapasztalhatjuk a kinti időjárást. A 447 méteres magasságban lévő ‘Sky Pod’-ba külön lift visz fel és innen látható a várost körülvevő régió, tiszta időben a látótávolság akár 160 km is lehet (még a Niagara vízesés is látható).Kérd személyre szabott árajánlatunkat!