NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Szentpétervár – nyelvtanfolyam Szentpéterváron
Nyelv: orosz

Ország: Oroszország

Város: Szentpétervár

További orosz nyelvtanfolyam helyszínünk: Moszkva

orosz nyelviskolák >>

Szentpétervárt a kontinens egyik legszebb városának tartják. A város tervezését a legkiválóbb orosz, és külföldi építészek meghívásával maga I. (Nagy) Péter orosz cár irányította. Célja az volt, hogy Oroszország északi kikötőt nyithasson, illetve, hogy felzárkóztassa azt, majd hogy országa felülmúlja Európát. Terve sikerült, Szentpétervár a 18. század közepére az ország szellemi életének központjává vált. Itt éltek és alkottak az orosz irodalom és képzőművészet, valamint a zeneművészet nagy alakjai, mint például Puskin, Gogol, Dosztojevszkij és Csajkovszkij is.

Építészeti remekműve az Izsák-székesegyház fenséges 19. századi épülete, ahonnan 1917-ben az orosz forradalom is indult, amely során I. Miklós cárt lemondatták, a cári birodalmat köztársasággá alakították, majd a bolsevikok Lenin vezetésével puccsot hajtottak végre a demokratikus kormányzat ellen.

A város központi része a Palota tér (Dvorcojava), amelynek uralkodó épülete a Téli Palota. A palotát 1725 után I. Katalin építtette, az ő fáradhatatlan szenvedélyének köszönhető a falak mögött meghúzódó gyűjtemény hihetetlen gazdagsága is. Ez ad otthont ugyanis az Ermitázsnak, a világ egyik legnagyobb képzőművészeti múzeumának 1852. február 5. óta, ahol a több mint 3 millió darabot számláló gyűjteményben 12 ezer szobor, 16 ezer festmény, 600 ezer rajz és nyomat, egymillió érme és medál, illetve 266 ezer iparművészeti tárgy kápráztatja el a látogatókat. A téren található a világ legnagyobb emlékoszlopa is, amelyet a Napóleon fölött aratott győzelem emlékére emeltek.

Ez a város tökéletes helyszínt biztosít a tanulmányaidhoz, ha szeretnéd fejleszteni a nyelvtudásod és eközben megismerkednél az orosz kultúrával, hiszen Szentpétervár az irodalomban, a zenében és a színházban is világszerte élen jár.Kérd személyre szabott árajánlatunkat!