NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Sydney – nyelvtanulás Sydney-ben
Nyelv: angol

Ország: Ausztrália

Város: Sydney

További ausztrál nyelvtanfolyam helyszíneink: Brisbane, Melbourne

Ausztrál iskolák

New-South-Wales állam fővárosa Sydney, Ausztrália legnagyobb, legnépesebb városa, és egyben az első európaiak által alapított település. A 2000. évi olimpiai játékok színhelye, az ország gazdasági életének központja. Egy igazi nyüzsgő metropolisz, gyönyörű tengerpartokkal. Sydney kikötőjének hídja, a Harbour Bridge és az Opera az ország nemzeti jelképei, repülőtere pedig az ország legnagyobb nemzetközi légikikötője – ennek ellenére mégsem lett az ország fővárosa!

Sydney legfőbb nevezetességei az Operaház és a Harbour Bridge (Kikötő híd), mely déli pilléreinek tetején kilátó található. Nevezetes még a Royal Botanic Garden (Királyi Botanikus Kert), a Darling Harbor és a Center Point Tower kilátó. Nyugaton a város határai gyakorlatilag a Kék hegyekig nyúlnak, mely a sydneyi lakosok kedvenc kirándulóhelye, a híres Három nővér sziklaformációjával, a világ legmeredekebb vasútjával és számtalan, esetenként több száz méter magas vízesésével. Tengerpartján helyenként 50-60 méter magas függőleges sziklafal, máshol szörfözésre alkalmas homokos tengerpartok találhatók, strandjai közül legismertebb a Bondi Beach. Sydneyt elhelyezkedése, klímája, domborzata, parkjai és óriási kertvárosai miatt a világ legszebb metropoliszai között tartják számon, így a tanulás mellett rengeteg időtöltés közül lehet választani, akár pihenésről, bulizásról, sportolásról vagy művelődésről legyen szó.

Sydney-i Operaház

A Sydney-i Operaház az ember határtalan képzelőerejének és a fizikai kivitelezhetőségnek egy csodálatos kombinációja. Már a ’40-es években felmerült a gondolat, hogy Sydneyben egy művészeti és kulturális központot kellene létrehozni. 1954-ben egy világszinten is meghatározó operaház kivitelezésére írtak ki pályázatot, melyet Jørn Utzon, az akkoriban kevésbé ismert dán építész dagadó vitorlák ihlette munkája nyert meg. Sokak véleménye szerint a 2. világháború óta nem építettek szebb épületet a világon, belső stílusát pedig „a világűrkorszak gótikájának” is nevezik. Az 1973. október 20-án elkészült operaházat II. Erzsébet angol királynő avatta fel. Jellegzetes formájának köszönhetően a világ legismertebb kulturális célpontjaként tartják számon, előadásait évente átlagosan két millióan látogatják. Az operaház monumentalitását jellemzi a világ legnagyobb mechanikus orgonája, valamint a 93 m²-es színpadi függönye is.

Austrália ’Rocks’

Ausztráliából, Sydneyből származik a rockzene egyik legismertebb képviselője, az AC/DC, a hard rock műfaj egyik kiemelkedő úttörője. Az együttes 1973 decemberében alakult. Albumaikat világszerte elképesztő számban értékesítették, a zenekar első harminc éve alatt hozzávetőleg 200 millió példányban keltek el lemezeik. Az együttes nevéhez fűződik minden idők legnagyobb példányszámban eladott hard rock albuma, amely egyúttal a második legnagyobb példányszámban eladott nagylemez a világon, címe Back In Black.

Hasznos oldalak utazáshoz

Sydney reptere: https://www.sydneyairport.com.au/Sacl/

Tömegközlekedés Sydney-ben – https://www.131500.com.au/Kérd személyre szabott árajánlatunkat!