NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

New York – nyelvtanfolyam New York-ban – nyelvtanulás New York
Nyelv: angol

Ország: USA

Város: New York

További nyelvtanfolyam helyszíneink:
Boston, Chicago, Fort Lauderdale, Los Angeles, Miami, Philadelphia, San Francisco,
Washington D.C.

Tovább a nyelviskolák listájára>>

„I want to wake up in a city that never sleeps” – énekli Frank Sinatra New Yorkról. Nem kell bemutatni a várost, az amerikai álom megtestesítőjét, amely soha nem alszik! Felejthetetlen élményt nyújt mindenkinek, akik megpillanthatják a Szabadság-szobrot. Az azonos nevű államban fekvő New York a világ egyik legpezsgőbb városa, a világ pénzügyi központja és az USA egyik legnagyobb kulturális centruma, és több mint 8 milliós népességével az USA legnagyobb városa.

Ha ezt a várost választod nyelvtanfolyamod helyszínéül, ne hagyd ki a leghíresebb látnivalókat, ilyenek pl. a Szabadság Szobor, az Empire State Building, a Times Square és a Metropolitan Múzeum. Az Empire State Buildingben nyelvtanfolyamot is foglalhatsz, ilyen gyönyörű helyszínen élmény a nyelvtanulás! Estére szerezz jegyet valamelyik csodálatos operaelőadásra a Metropolitanbe, vagy nézd meg valamelyik Broadway darabot!

New York 5 városrészből áll: Manhattan, Bronx, Brooklyn, Queens és Staten Island. A helyiek a „város” (the City) kifejezést Manhattanre használják, a szigetet nyugatról a Hudson, északról a Harlem folyó, keletről az East River, délről az Atlanti-óceán határolja. Utcaszerkezete merőleges rács-alakzatú, követi a Hudson folyó partvonalát. A Hudson folyóval párhuzamosan futnak a sugárutak és merőlegesen az utcák, melyek többségének név helyett száma van. A rács-szerkezetben azért van kivétel is, pl. a Broadway, amely ferdén keresztezi a sugárutakat és az utcákat. Bronx a város legészakibb kerülete, Brooklyn pedig Long Island nyugati részén helyezkedik el. Queens a legnagyobb kerület, 1683-ban alapították, nevét II. Károly angol király feleségének, Braganzai Katalinnak itteni lakosztályáról kapta. Sok bevándorló él ebben a városrészben, és 2 repülőtér is található itt. Staten Island inkább külvárosi jellegű városnegyed, a Verrazano-Narrows híd felépítése óta a kerület lakossága gyarapszik.

New York éghajlata nedves kontinentális. A telek hidegek, gyakran havazik. A tavasz enyhe, a nyár meleg, gyakran van akár 32-38 °C-os csúcshőmérséklet is.

Liberty Enlightening the World

– „A szabadság megvilágosítja a világot”. New York legismertebb jelképét, Liberty Islanden található Szabadság-szobrot Franciaországtól kapta az ország függetlenségének százéves évfordulója alkalmából. A szobor egy nőalakot ábrázol, aki egy fáklyát tart a jobbjában és egy táblát a baljában, melynek felirata a függetlenségi nyilatkozat elfogadásának dátuma: 1776. július 4. A nőalak láncokon áll, az elnyert szabadságot jelképezve. A szobor belsejében csigalépcső vezet a koronában levő kilátóhoz, s egy múzeum is helyet kapott benne. A szobor a repülőtéri ellenőrzéshez hasonló szigorú biztonsági előírások mellett látogatható, ezért készülj fel hosszas várakozásra és szigorú ellenőrzésre.

„I’ll be there for you”

– Ha New Yorkra gondolunk, nem kell sokat törni a fejünket, hogy eszünkbe jusson a Manhattanben játszódó Jóbarátok című vígjátéksorozat, bár a városból éppen nem sokat mutat meg, a legtöbb rész ugyanis a szereplők lakásában, illetve törzshelyükön, a Central Perk kávézóban játszódik. Számos felhőtlenül vidám pillanatot köszönhetünk viszont a nagy nevettető baráti társaságnak, és a tréfás történetekből megismerhetjük a new yorki fiatalok életét és mindennapi gondjait is például a párkapcsolatokkal és karrierépítéssel kapcsolatban. Bár az egyes karaktereket erősen kifigurázva ábrázolják, csetlés-botlásaikban olykor könnyen magunkra is ismerhetünk.Kérd személyre szabott árajánlatunkat!