NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Edinburgh – Nyelvtanfolyam Edinburgh-ban
Nyelv: angol

Ország: Skócia

Város: Edinburgh

Edinburgh Skócia fővárosa kb. 470 000 lakossal, a Dél-Skót Felföld keleti részén fekszik, a Forth folyó partján. A város Európa egyik legszebb fővárosa, „Észak Athénjének” is nevezik. A barátságos régi épületek és szűk utcák, valamint a gyönyörű természeti adottságok különleges hangulatot árasztanak. Főként ezek a vonzerők teszik olyan közkedveltté az edinburghi nyelvtanfolyamokat az angol nyelvet tanulók körében. Számos magas színvonalú edinburghi nyelviskolát találhatunk különböző árkategóriákban, több nyelviskolát tudunk mi is ajánlani ügyfeleinknek egyéni igényeiknek megfelelően.

Edinburgh fő turisztikai vonzereje híres fesztiváljai mellett a világörökség részét képező Ó- és Újváros. A belváros déli részének hangulatát meghatározza a vár és az Óváros hosszú sétánya. Az Óváros megőrizte középkori alaprajzát és szép reformkori épületeit. Az északi oldalon található a Princes Street és az Újváros. A vártól nyugatra fekszik a város pénzügyi központja, sok biztosítóval és bankkal. Az edinburghi várat és a Királyi Palotát a Royal Mile köti össze, amely 4 szakaszból áll: Castle Hill, Lawnmarket, High Street és a Canongate. Az utcát piacterek és híres történelmi épületek díszítik, itt található a St. Giles katedrális és a Bíróság épülete is. A St. Giles katedrális gótikus stílusú templom, valójában csak a 17. században egy rövid ideig volt székesegyház. Története során többször pusztította ostrom, tűzvész, és számos alkalommal átépítették. Ebben az épületben ült össze Stuart Mária első parlamentje, majd Oliver Cromwell katonáinak laktanyájaként is szolgált. A benne található Thistle-kápolna falait a Thistle-lovagok címereit ábrázoló zászlók borítják. A Királyi palota (Palace of Holyroodhouse) Skócia királynőjének hivatalos rezidenciája, valamint fogadások, állami ünnepségek helyszíne, benne található a The Queen’s Gallery is.

A város híres fesztiváljairól, leghíresebb a minden évben megrendezett Edinburgh-i Fesztivál és az ehhez kapcsolódó Alternatív Fesztivál, amely a világ legnagyobb előadói fesztiválja. Edinburgh-nak gazdag és változatos kulturális élete van, a fesztiválok mellett számtalan múzeum és galéria, színház és koncertterem vár az ide látogatókra.

Kik azok a Thistle-lovagok?

–       A thistle-lovagok Skócia legősibb és legelőkelőbb lovagi rendjének tagjai. A rend tagjává válni nagy megtiszteltetés, a címet a királynő ünnepélyes keretek között adományozza. A thistle szó bogáncsot jelent, az országnak a bogáncs a jelképe.

Edinburgh híres szülöttei…

–       közé tartozik az 1859-es születésű Sir Arthur Conan Doyle, a Sherlock Holmes detektívregények írója.

–       A híres író, Walter Scott, 1771-ben született a városban. A történelmi regény műfajának megteremtésével vált híressé, az Ivanhoe című regényében például a középkori Angliába, a lovagkorba kalauzolja olvasóit. A kalandos, izgalmas, lendületes romantikus regény főleg az ifjúság körében népszerű világszerte.Kérd személyre szabott árajánlatunkat!