NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Dublin – nyelvtanfolyam Dublinban
Nyelv: angol

Ország: Írország

Város: Dublin

 

Tovább a nyelviskolák listájára>>

Dublin Írország fővárosa, az Ír-sziget keleti partján, a Liffey folyó két partján fekszik. A vikingek alapították, és a középkor óta Írország fővárosa volt. Párizs és London után Dublin a harmadik leglátogatottabb európai város, több mint négy millióan keresik fel évente.

Dublin a világ egyik legnépszerűbb kirándulóvárosa, hangulata a nagy mediterrán városok nyüzsgésére emlékeztet. Az utcákon sétálnak a ráérősen vásárolgató emberek, este pedig megtöltik az utcákat a színházba, koncertre, moziba és kocsmai beszélgetésre igyekvők. Az ír ember számára a kocsma a társasági élet helyszíne is.

A város érdekes látnivalói közé tartozik az O’Conell Street, itt található a történelmi jelentőségű postahivatal, mely az 1916-os Húsvéti-felkelés résztvevőinek egykori főhadiszállása volt. A Dublin Castle-ben volt évszázadokig a brit közigazgatás székhelye. A Liffey-től délre található Szent Patrick-székesegyházban zajlott 1922-ben a dublini csata.

A város sok szállal kötődik az irodalomhoz, itt született Jonathan Swift (1667-1745), a Gulliver utazásai szerzője, a drámaíró George Bernard Shaw (1856-1950) és Oscar Wilde (1854-1900), valamint James Joyce (1882-1914), a Dublini emberek és az Ulysses szerzője.

A dublini nyelvtanfolyamok rendkívül népszerűek az angol nyelvet tanulni vágyók körében. Nyelvtanulás szempontjából ideális helyszínt nyújtanak a dublini nyelviskolák, hiszen a nagyvárosi nyüzsgés mellett gyakori kirándulásokat tehetünk a környező kisvárosokba, sétálhatunk a vadregényes vidéki tájakon is. Az angol a lakosság nagy részének anyanyelve, melyet ráadásul itt igen szépen, akcentus nélkül beszélnek, így igazán érdemes a helyi lakosoktól is eltanulnunk egy-két nyelvi fordulatot a dublini pubokban eltöltött hangulatos, vidám esték során.

Egy kis rockzene…

– Tudtad, hogy a világhírű U2 együttes Dublinban alakult meg 1976-ban, akkor még Feedback néven? Később a nevüket The Hype-ra változtatták, majd csak ezután vették fel a U2 nevet, és váltak híressé. Az együttes dalaiban is kifejezi kötődését az ír néphez, politikai vonatkozású daluk például az 1983-ban megjelent War című albumon szereplő Sunday Bloody Sunday, mely az 1972-es észak-írországi véres vasárnap eseményeiről szól, melynek során a brit hadsereg tüzet nyitott az ír szabadságjogi tüntetőkre.Kérd személyre szabott árajánlatunkat!