NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Christchurch – nyelvtanulás Christchurch-ben
Nyelv: angol

Ország: Új-Zéland

Város: Christchurch

További új-zélandi nyelvtanfolyam helyszíneink: Auckland, Queenstown

Cantebury tartomány 330.000 lakosú városa Christchurch, a déli sziget legnagyobb városa, kulturális és oktatási centrum. A város központi tere a Cathedral Square, melyet szinte teljes egészében a gyalogosoknak tartanak fenn. A téren fontos állomás az i-Site, az olaszos stílusú volt postaépületben helyet kapott kirendeltség, amely Új-Zéland-szerte biztosít információkat az érdeklődőknek helyi, környéki illetve országos programokról, látnivalókról, szállásokról és közlekedésről.

Érdekesség…

A tér élő látványossága az összegyűlteknek prédikációt tartó varázsló, aki minden nap pontban délben érkezik meg és igen nagy népszerűségnek örvend. Ő az Ian Brackenbury Channell által teremtett hagyományt folytatja. Brackenbury 1974-ben érkezett Christchurchbe és felajánlotta szolgálatait a városi vezetésnek, mint varázsló, akik csak mosolyogtak rajta. Ekkor az úr kiállt a Cathedral Square- re és elkezdte hirdetni az igét. Igen rövid idő alatt komoly hírnévre tett szert a helyiek körében és lassan helyi hírességgé vált. Népszerűsége és ismertsége az idelátogató utazók körében is jelentős.

Az idő az év legnagyobb részében napsütéses, még télen is. A legkedveltebb szabadidős tevékenységek a rugby, a szörf, a golf, a squash és a biciklizés. Nem csak a turisták, de a helyiek is kedvelik a pingvin-, delfin-, bálnalátogatás programokat. Egy néhány órás hajókirándulás során közvetlen közelről, természetes élőhelyükön figyelheted meg az ámbrás cet kolóniát, találkozhatsz delfinekkel, pingvinekkel és fókákkal.

Csak pár órára Christchurch-től találod az Aoraki Nemzeti Parkot, ahol Új-Zéland legnagyobb hegye, a Mount Cook, vagy ahogyan az őslakosok nevezik: Aoraki magasodik. A hegy egyik oldalán húzódik

30 km hosszan a Tasmán-gleccser, mely a Himalája gleccserei után a Föld egy leghosszabb jégfolyama.

És ha a nagy idill után némi pörgésre vágysz, csak szombatig kell várni. A város szombat este 10-től átalakul egy óriási nagy bulivá. Mindenhonnan szól a zene, rengetegen vannak az utcákon. Számtalan szórakozási lehetőség van, a csendes bároktól a táncos, zenés helyekig.Kérd személyre szabott árajánlatunkat!