NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamok külföldön

Iskoláink többsége kínál olyan típusú tanfolyamokat, amelyek nemzetközi nyelvvizsgákra készítenek fel. A tanfolyam elvégzése után általában lehetőség van a vizsgázásra is – külön vizsgadíj befizetés ellenében -, de ez nem kötelező, a vizsgákat általában Magyarországon is le lehet tenni.

A megfelelő nyelvi szint alapkövetelmény a felkészítő tanfolyamon való részvételhez. Ezt általában a beiratkozás előtt, irodánk segítségével még itthon felméri az iskola egy teszt segítségével.

A tanfolyamok adott hosszúságúak (általában 4, 8, 10, 12 hét), mivel az iskolák így tudják biztosítani, hogy a diákok a vizsga minden aspektusára felkészülhessenek (néhány iskolánál megválasztható a tanfolyam hossza).

Az előkészítő tanfolyamok felépítése változó: van, ahol a tanfolyam teljes tananyaga a nyelvvizsga-előkészítésre összpontosít, néhány iskolánál azonban, a nyelvvizsga-előkészítő órák az általános tanfolyam kiegészítéseként vehetők fel. A kiválasztott tanfolyamról munkatársaink pontos információkkal szolgálnak.

A nemzetközi nyelvvizsga előnyei:

  • Egyre több egyetem és főiskola ismeri el a nemzetközi nyelvvizsgákat a magyarországi diplomához szükséges nyelvvizsgaként.
  • Azoknak, akik külföldön szeretnének továbbtanulni, az egyetemekre és főiskolákra való bekerüléshez feltétel, hogy az előírt nemzetközi nyelvvizsgán elérjék a megfelelő pontszámot.

Jelentős a külföldi tulajdonú cégek száma is Magyarországon – itt ugyancsak az egységes nemzetközi nyelvvizsgákat részesítik előnyben a munkaadók.

A következőkben bemutatjuk a leggyakoribb nemzetközi nyelvvizsgákat, melyekre partnerintézményeinek felkészítést vállalnak. A részletekkel kapcsolatban kérjük, érdeklődjön irodánkban, kérje részletes árajánlatunkat!

Angol nyelv

Cambridge-nyelvvizsgák

A University of Cambridge vizsgáit világszerte, így hazánkban is elfogadják. A Cambridge-nyelvvizsgáknak 4 szintje létezik, nehézségi szint szerint a következők: Cambridge Preliminary Test (PET), First Certificate in English (FCE), Certificate in Advanced English (CAE), Certificate of Proficiency in English (CPE).

TOEFL, TOEIC, IELTS nyelvvizsgák

Ezeken a nyelvvizsgákon elért jó eredmény szükséges egy angol nyelvterületen lévő egyetemen vagy főiskolán a felvételi kérelem beadásához. Ezzel az eredménnyel bizonyítja a jelentkező, hogy megfelelő szintű nyelvismerettel rendelkezik ahhoz, hogy magas szintű tanulmányokat folytasson angolul.

Német nyelv

Zertifikat Deutsch (ZD)

Ez a vizsga a német nyelv professzionális szintű ismeretéről ad bizonyítványt, amit a világon szinte mindenhol elismernek.

Zentrale Mittelstufenprüfung (ZMP)

Néhány egyetemen e vizsga letétele a felvételi követelmény része.

Deutsche Sprachprüfung für den Hochschulzugang ausländischer Studienbewerben (DSH)

A német egyetemek nagy része felvételi követelményként kéri a DSH letételét.

Test Deutsch als Fremdsprache (TestDaF)

Szintén egyetemi felvételhez szükséges; a legújabb vizsgarendszer.

Deutsch für den Beruf (ZDfB)

A ZDfB német üzleti nyelvvizsga. A nyelvi szint a ZD és a ZMP szintje között van, természetesen üzleti szókinccsel és nyelvi készségekkel kiegészítve. Ez a nyelvvizsga az üzleti életben elfogadott.

Francia nyelv

Diplõme d´Etudes en Langue Francaise (DELF) és Diplõm Approfondi en Langue Francaise (DALF):

A Francia Oktatási Minisztérium által akkreditált vizsgák, az egész világon elismertek. A DALF nyelvvizsgával rendelkezők tanulhatnak francia felsőoktatási intézményekben.

Spanyol nyelv

Diploma de Espańol como Lengua Extranjera (DELE)

A Spanyol Oktatási Minisztérium által akkreditált, háromszintű nyelvvizsga; az egész világon elismert.

Olasz nyelv

Certificato di Italiano come Lingua Seconda (CILS)

A CILS a Olasz Kormány által akkreditált nyelvvizsga. Az olasz felsőoktatási intézmények ennek meglétét kérik az egyetemre jelentkező külföldi diákoktól.


Kérd személyre szabott árajánlatunkat!

Válogass kedvedre tanfolyamaink közül!