NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Nyelviskolai tanév és szemeszter külföldön

Miért iratkozzak be egy nyelviskolai tanév programra külföldön?

  • Mert ez a legbiztosabb módja annak, hogy jól megtanulj egy nyelvet. A kint töltött 6-9 hónap alatt minden nap használod a nyelvet, amit heti öt napon minimum 4 órában aktívan tanulsz majd. Ennyi idő alatt teljesen kezdő szintről is el lehet jutni minimum a középfokú nyelvvizsga szintjéig (de inkább feljebb!) – ezt itthoni nyelvtanulással csak kevesen tudják elérni.
  • A kint töltött év alatt alkalmad lesz alaposan megismerni az adott ország kultúráját, szokásait, a hétköznapi élet sajátosságait – erre egy turistának általában nincs lehetősége.
  • Egy különböző nemzetiségű és hátterű diákokból álló csapat tagja leszel, akikkel a szabadidőd is együtt töltheted.
  • És persze nem utolsósorban felbecsülhetetlen értékű új ismeretségeket köthetsz a világ minden tájáról!

Miben különbözik az iskolaév program a hosszútávon végzett nyelvtanfolyamtól?

Bármelyik iskolánál járhatsz hosszú távú nyelvtanfolyamra, iskolaév-programot azonban már kevesebb iskola kínál. Íme a különbségek:

  • Számos különleges szolgáltatást nyújtanak az iskolák az iskolaév programban résztvevőknek: pl. személyes konzulens – minden diák mellé be van osztva egy tanár, akivel megbeszélheti egyéni problémáit, aki figyeli a diák nyelvi fejlődését, és tanácsokkal látja el.
  • Ezek a tanfolyamok, mivel nagyrészt külön megadott dátumokon indulnak, jobban biztosítják a csoport állandóságát. Így van igazán lehetőség értékes barátságokat kötni, hiszen bőven van idő egymás alapos megismerésére.
  • Rengeteg szabadidős programot szerveznek a diákoknak, amelyek során elmélyíthetik az ismeretségeiket, élesben alkalmazhatják a megtanult nyelvet, és persze pihenhetnek is a sok tanulás után.

Kifizetődő-e egy ilyen tanfolyam?

Egy 6 vagy 9 hónapos intenzív nyelvtanfolyam anyanyelvi környezetben garantált eredményekhez vezet. Míg az itthoni nyelvtanfolyamokról hajlamos az ember lemorzsolódni, a külföldi tanfolyamon teljes mértékben a nyelvtanulásra koncentrálhatsz. Anyanyelvi környezetben a nap 24 órájában tanulhatod az ország nyelvét: mind a tanórákon, mind a szabadidős elfoglaltságok és a mindennapok során. Ily módon válik a nyelviskolai tanév egy életre szóló befektetéssé.

Kinek van erre több hónapja?

  • Olyan fiataloknak, akik érettségi után nem tudnak vagy nem akarnak azonnal továbbtanulni.
  • Egyetemi és főiskolai hallgatóknak, akiknek a diplomájukhoz szükségük van a nyelvvizsgára és van lehetőségük halasztani egy évet.
  • Akárkinek, aki elég bátor ahhoz, hogy egy évre itt hagyja itthoni életét annak érdekében, hogy egy nyelv tökéletes megtanulása mellett páratlan élményekhez is jusson.

Tehát, ha van néhány szabad hónapod – töltsd el hasznosan!


Kérd személyre szabott árajánlatunkat!

Válogass kedvedre tanfolyamaink közül!