NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Általános tudnivalók – nyelvtanulás külföldön

Az Inside Word kizárólag szakmai szervezetek (pl. British Council, Intituto Cervantes stb.) által minősített és ajánlott iskolákkal dolgozik együtt. Minden partneriskolánk nagy tapasztalattal rendelkező, diplomás tanárokat foglalkoztat, és a legmodernebb tanítási módszereket alkalmazza. Aki beiratkozik egy külföldi nyelvtanfolyamra, elsősorban a beszédkészségét szeretné fejleszteni, ezért a tanórákon a hangsúly a kommunikáción van: életszerű helyzetgyakorlatok, játékok, beszélgetések. Természetesen nem hanyagolják el a nyelvtant és a szókincset sem, sőt, sok iskola kínál külön nyelvtanórákat is.

Jelentkezési lap

Részvételi feltételek

Tanfolyamtípusok

ÁLTALÁNOS TANFOLYAM

Általános nyelvből nyújt komplex nyelvi képzést. Mind a négy készséget (beszédértés, beszéd, olvasás, írás) fejleszti, de elsősorban a kommunikációra fekteti a hangsúlyt. Különböző intenzitású tanfolyamokat kínálnak az iskolák a 10 óra/hetestől a 40 óra/hetesig. Az iskoláknál a tanfolyam minimális hossza 2 hét, maximális kinntartózkodási idő nincs.

MAGÁNÓRÁK

A magánórák tematikáját és órarendjét a személyes igényeidhez alakítják, így a speciális nyelvi problémákkal való foglakozás mellett bármilyen szaknyelv elsajátítására is lehetőség van. A magánórák csoportos tanfolyammal is szabadon kombinálhatók, így a délelőtti órákat magánórákkal ki lehet egészíteni.

ÜZLETI – és EXECUTIVE NYELVTANFOLYAM

Célja, hogy üzletemberek, illetve az üzleti életre készülők elsajátítsák az üzleti kommunikációhoz szükséges nyelvezetet. A tanfolyam általában két részből áll: az általános nyelvórákat egészítik ki a többnyire kisebb csoportos üzleti nyelvórák. Az executive nyelvtanfolyamoknak, melyek az üzleti nyelv minicsoportos (max. 5–6 fő) vagy magánórákra épülő oktatását jelentik, többnyire az iskola executive központja ad otthont. Itt exkluzív környezetben, a többi diáktól külön folyik az üzletemberek és vezetők oktatása, biztosítva egy a legfrissebb gazdasági- és napilapokkal felszerelt közös helyiséget, valamint a számítógép- és fax-használatot.

NYELVVIZSGA-ELŐKÉSZÍTŐ

Ezek a kurzusok az adott ország által szervezett, egynyelvű nyelvvizsgára készítenek fel, pl. FCE, CAE, TOEFL, TestDaF, DELE, Delf. Ezeknek a tanfolyamoknak a többsége meghatározott hosszúságú (általában 10-12 hét) és meghatározott időpontokban indul, gyakran alkalmazkodva a helyben letehető nyelvvizsga időpontokhoz a kurzus végén. Csak a megfelelő szintű nyelvtudással lehet rájuk jelentkezni. Néhány iskola az általános tanfolyamok mellé kínál délutáni nyelvvizsga-előkészítő opciót. Az iskolák egy része nyelvvizsgaközpontként is működik, a vizsgadíjat azonban a tanfolyam díja a legtöbb esetben nem tartalmazza.

SZENIOR TANFOLYAMOK

Az 50 év feletti korosztálynak kínált, gazdag és magas színvonalú szabadidős programokkal (pl. színház, golfozás, borest) kiegészített tanfolyam. Néhány iskolában érhető el a program, általában maximum 2 hetesek.

NYELVISKOLAI TANÉV / SZEMESZTER PROGRAM

Nem egyenértékű a hosszú távon végzett nyelvtanfolyammal, a nyelviskolai tanév/szemeszter kurzusokon nagyobb a csoport állandósága. Ennek az is az oka, hogy a nyelviskolai tanév és szemeszter programok általában megadott kezdési dátumokon indulnak, így a csoport együtt kezdi el a nyelvtanulást.

KISCSOPORTOS KURZUS

A tanulók kis csoportokban dolgoznak, ez kb. 4-6 embert jelent. Az ilyen típusú tanfolyamokon jobban oda tudnak figyelni a diákokra a tanárok, és a tanulók is sokkal aktívabban tudnak részt venni az órákon. Ez a tanfolyam típus felár ellenében érhető el.

KOMBINÁLT KURZUS

Az általános csoportos nyelvkurzusokat ki lehet egészíteni privát órákkal. A privát órák előnye, hogy kizárólag egy tanulóval foglalkozik a tanár és az egyéni igények figyelembevételével történik az oktatás, így rendkívül hatékony. Privát órák általában tetszőleges számban választhatók.

KURZUS több helyszínen

Speciális tanfolyamtípus. Ebben az esetben a tanfolyam több helyszínen zajlik, a diákoknak lehetőségük nyílik egy ország további néhány városát megismerni nyelvtanulás közben, így a hely kultúrájába is mélyebb betekintést nyernek.

NYELV plusz tematikus órák

Néhány iskola kínál a nyelvtanfolyam mellé speciális tematikájú órákat, gyakran az adott országra jellemző témában (pl. Spanyolországban flamenco, Olaszországban olasz konyha, Franciaországban borkóstolás, Amerikában filmkészítés). Sport tematikában pl. foci Manchesterben, szörfözés Hawaiin,  Minimum középfokú nyelvtudástól ajánlott.

IFJÚSÁGI TANFOLYAMOK (NYELVI TÁBOROK)

A 8–20 éves korosztálynak teszik lehetővé, hogy saját korosztályukkal tanulják együtt a nyelvet, illetve töltsék el a szabadidejüket. Elkülönített korosztályi csoportokban szervezik a nyelvi programot, a kisebbeknek 24 órás felügyelettel, a nagyobbaknak szabadabb programokkal. A tanfolyam ára minden esetben tartalmazza a szállás és ellátás, valamint a szabadidős programok díját is. A szállás helyi családoknál vagy az iskola területén, illetve annak közelében található kollégiumokban van.  A junior táborok elsősorban a nyári időszakban elérhetőek.

EGYETEMI ELŐKÉSZÍTŐ

A külföldi egyetemen tanulni kívánó diákoknak segít a megfelelő nyelvi szint elérésében, egyben nyelvvizsga-előkészítőként is funkcionál. Az általános nyelv mellett a diákok megtanulnak esszét írni, előadásokat jegyzetelni, valamint a későbbi sikeres egyetemi tanulmányokhoz szükséges tanulási technikákat is elsajátíthatják. A diákok választhatnak szaknyelvi és szakmai órákat is (pl. irodalom, művészettörténet, közgazdaságtan, matematika stb.). Hosszú távú program, általában minimum 3 hónapot vesz igénybe. Ha az előkészítő során a tanuló eléri a szükséges eredményeket, akkor nagy esélye van bizonyos egyetemekre való bejutásra.

SZAKNYELV

Partneriskoláink rengeteg szakterületen kínálnak szaknyelvi képzést. Csak néhány a kínálatból: orvosi, műszaki, jogi, banki, HR, katonai, pénzügyi, mérnöki, tudományos stb. nyelv. Teljesen kezdők nem vehetnek részt, az iskolák megjelölnek egy minimális nyelvtudási szintet (általában középfok).

OKLEVELES KÉPESÍTÉST ADÓ TANFOLYAMOK

Minimum 3 hónapos, okleveles képesítést adó üzleti és szaknyelvi tanfolyamok angol nyelvterületen, pl. turizmus, marketing, management, üzleti adminisztráció, pénzügyi. A tanfolyamok egy része nyelvi képzést is biztosít,míg máshol anyanyelvi diákokkal együtt vesznek részt az érdeklődők az órákon.

KÖZÉPISKOLAI SZEMESZTER/TANÉV

Egy középiskolában eltöltött néhány hónap, szemeszter (akár évközbeni kezdéssel) vagy tanév. A diák anyanyelvű társaival együtt vesz részt a tanórákon és a közösségi életben, míg elszállásolása egy helyi családnál vagy kollégiumban történik.

Szállás, ellátás

CSALÁDI ELHELYEZÉS

A legnépszerűbb szállásforma, nem véletlenül: a rendszeres anyanyelvi környezetben történő nyelvgyakorlás mellett, egy helyi család életébe bekapcsolódva lehetőséged nyílik az adott kultúrát, szokásokat is első kézből megismerni. Partneriskoláink mindegyike különös gonddal válogatja ki azokat a családokat, akikkel együtt kíván működni: fontos a rendezett környezet, a megbízhatóság és persze az a vendégszeretet és nyitottság, amivel fogadnak téged. A szállás távolsága az iskolától: általában 5-50 perc, egyéni eltérések lehetségesek. A családi szállás lehet: több tagból álló –apa, anya, gyerekek-, lehet gyerek nélküli házaspár, és lehet egyedülálló személy. A tagok lehetnek különböző vallásúak, bőrszínűek, fiatalok, idősek, vegetáriánusok, háziállat-tartók stb. A fogadócsaládok többsége nemdohányzó. Speciális kérést tudunk közvetíteni, de garanciát nem vállalunk a teljesülésre. A mosást átlag heti egyszer vállalják a családok, ezért minimális összeget felszámolhatnak. Internet a fogadócsaládnál nem feltétlenül biztosított, ha igen, az általában feláras.

KIEMELT CSALÁD

Családi szállásnál egyes iskolák extra lehetőségeket tudnak biztosítani felár ellenében, ez általában saját fürdőszobát jelent, más esetekben az átlagosnál magasabb színvonalú lakókörnyezetet és/vagy közelebb az iskolához. (helyszín és iskolafüggő lehetőségek) Üzletembereknek, szenior diákoknak ideális megoldás.

KOLLÉGIUM

Ha nagyobb függetlenségre vágysz, illetve szereted a nyüzsgést, akkor a kollégiumi szállást ajánljuk. Itt a többi diákkal egy fedél alatt lakhatsz, így számtalan lehetőséged nyílik nemzetközi környezetben új emberekkel megismerkedni. Általában reggeli, illetve félpanziós ellátás igénylésére van lehetőség.

APARTMAN / ALBÉRLET

Nem azonos a hazai köztudatban élő „apartman”-nal. Gyakorlatilag egy 2-3 hálószobás bérlakásnak felel meg, melyben az ott lakók megosztják a konyhát és a fürdőszobát. Két változata létezik: az apartmanban csak az iskola tanulóinak biztosítanak szállást, míg az albérletben helyi lakosokkal is együtt lakhat a diák.

STÚDIÓ

A teljes önállóságot kedvelők, illetve a párjukkal vagy családjukkal utazók számára ideális. Minilakás: egy hálószoba, egy nappali, konyha és fürdőszoba.

HOTEL

A különböző kategóriájú szállodák minden helyszínen igényelhetők. A részletekről érdeklődj irodánkban.

 

FONTOS TUDNIVALÓK

 • A nyelvtanfolyamok időtartama: minimum 2 hét. A katalógusban csak néhány népszerű lehetőséget emelünk ki, a további lehetőségekért érdeklődj irodánkban vagy online.
 • Alsó korhatár: felnőtt tanfolyamnál általában 16 év, gyerek tanfolyamoknál minimum 8 év
 • Tanfolyamkezdés: minden hétfőn (kivéve a speciális és kezdő tanfolyamok). Az első tanítási napon a diákok írásbeli (és esetenként szóbeli) szintfelmérésen vesznek részt, ez alapján készül el a csoportbeosztás. A tanfolyam megkezdése után van még lehetőség a csoportváltásra, amennyiben túl erős vagy túl gyenge lenne a szint.
 • Tanórák hossza: 45, 50, 55 vagy 60 perces lehet – az árak összehasonlításánál ne felejtsd el ezt is összevetni az egyes iskoláknál!
 • Tankönyvek, tananyag: a legtöbb iskolánál a diákok ingyen kapják meg a tananyagot (véglegesen vagy csak használatra), de előfordul, hogy ezt külön meg kell vásárolni (általában kedvezményes áron).
 • Szállás: mindenhol van lehetőség szállást igénybe venni. A tanfolyamokra szállásfoglalás nélkül is lehet jelentkezni.
 • Az árak: tájékoztató jellegűek – az árfolyam változása befolyásolja a végösszeget. Néhány helyszínen szezonális felárat számolnak fel az iskolák. A katalógus táblázataiban feltüntetett árak és tanfolyam-időtartamok csak információul szolgálnak, a további lehetőségekről személyre szabott ajánlatot kollégáinktól kérhetsz. Az árak a kiutazás költségét nem tartalmazzák, ezt a kiutazónak kell megszerveznie! Igény esetén kollégáink ebben is segítséget nyújtanak.
 • Bizonyítvány: a tanfolyam végén minden diák oklevelet kap.

SZABADIDŐS PROGRAMOK

Minden iskola szervez szabadidős programokat. Ezeknek egy része ingyenes (pl. sportprogramok, vetélkedők, előadások, filmvetítések, bulik az iskolában), a külső programokért (pl. színház, mozi, kirándulás, múzeum stb.) pedig általában fizetni kell (utazás, belépők ára). Néhány iskolánk kínál olyan tanfolyamokat is, ahol a szabadidős programok ára már eleve benne van a tanfolyam díjában: ilyenek a szenior tanfolyamok felnőttek részére, valamint az ifjúsági táborok. Sok iskola biztosít diákigazolványt tanulói számára, amely számos elfogadóhelyen (múzeumok, könyvesboltok, étkezdék stb.) kedvezményekre jogosít.

JELENTKEZÉS MENETE

HOGYAN?

MIKOR?

Tanfolyamkezdés előtt legalább 4 héttel – kivéve nyáron, amikor legalább 6 héttel előbb érdemes jelentkezni, tengerentúlra pedig legalább 2 hónappal a tervezett kiutazás előtt javasoljuk a beiratkozást.

MIKOR ÉS HOGYAN FIZETEK?

A tanfolyamok fizetésére vonatkozóan bővebben a Részvételi feltételek oldalon olvashatsz. A jelentkezési díjat készpénzzel, banki befizetéssel vagy banki átutalással fizetheted ki.

KEDVEZMÉNYEK

 • A Visszatérő ügyfeleinknek 5%-os kedvezményt biztosítunk a nyelvtanfolyamok árából!
 • Ha a családtagod vagy barátod is része akar lenni annak az élménynek, aminek Te is, akkor őt 3% kedvezménnyel támogatjuk.
 • Visszatérő junior ügyfeleinknek 3%-os kedvezményt biztosítunk a csomagárból!

Elő- és utószezonban a legtöbb iskola kedvezményesebb árakon kínálja kurzusait! Időszakos kedvezményeket is biztosítanak az iskolák, pl. az őszi szezonban érdemes a következő évre foglalni.

ÁRFOLYAMOK

Tanfolyam és szállás árainkat az adott ország valutájában tüntetjük fel, a weboldal folyamatos frissítés során a forintos árakat valutás árakra cseréljük. Ahol forintos ár szerepel, ott kérjük, keresse irodánkat a friss árakért.

NEMZETI ÜNNEPEK

Az alábbi dátumokon az iskolákban nincs tanítás, és általában az elmaradt órákat plusz nappal NEM kompenzálják. A dátumokban városonként eltérés lehet.

2013 január február március április május június július augusztus szeptember október november december
Anglia 1, 2 29 1 6, 27 26 22 – 2014.jan. 2.
Ausztrália 1, 26 (M) 28 29 1, 4-6 (M), 25 6 11 (M) 20 (M) 14, 15 (M) 7 21 – 2014. jan. 5.
Ausztria 1 1, 9, 20, 30 15 1 21 – 2014. jan. 3.
Franciaország 1 1 1, 8, 9, 20 14 15 1, 11 25 – 2014. jan. 2.
Írország 1 18 1 6 3 5 28 20 – 2014. jan. 6.
Kanada 1 18 29 1 20 1 5 2 14 25 – 2014. jan. 2.
Málta 1 19, 29 1 7 15 13, 23 – 2014. jan. 2.
Németország 29 1 1, 9, 20, 30 15 3 1 23 – 2014. jan. 3.
Olaszország 1, 6 1, 25 1 24 (F) 15 1 21 – 2014. jan. 6.
Oroszország 1, 2, 7 23 8 1, 9 12 4 21- 2014. jan. 3.
Spanyolország 1, 6 1 15 12 6, 8, 24- 2014. jan. 6.
Új-Zéland 1-6 6 29 1, 25 3 28 21 – 2014. jan. 5.
USA 1, 11, 21 18 29 1, 5 9, 10, 27 28 4 23 2 14 11, 15, 28, 29 23. – 2014. jan. 3.

Az egyes iskolák nyitva tartása a fenti dátumoktól speciális esetekben eltérhet, pontosításért érdeklődj irodánkban.

Spanyolország: A = Alicante,  B = Barcelona, G = Granada, Ma = Madrid, Mal = Malaga, Mar = Marbella, Sa = Salamanca, Se = Sevilla, V = Valencia

Olaszország: R = Róma, Mi = Milánó, F = Firenze

Ausztrália: Br = Brisbane, P = Perth, S = Sydney, M = Melbourne

ADATVÉDELMI NYILATKOZAT

Az A.M. MasterClass Kft.  ügyfeleinek adatait szigorúan bizalmasan kezeli, azokat harmadik fél számára nem adja tovább. A tárolt adatokat kizárólag promóciós céllal valamint kapcsolatfelvételi célból használja fel, kérésre azokat töröli.

Adatainak kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.

 


Tekintsd meg Részvételi feltételeinket

Jelentkezési lap

Részvételi feltételek


Kérd személyre szabott árajánlatunkat!

Válogass kedvedre tanfolyamaink közül!