NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Franciaország- Nyelvtanulás Franciaországban

Francia nyelvtanulás

Államforma: Elnöki köztársaság
Főváros: Párizs
Pénznem: Euro (EUR)
Időzóna:
CET (UTC+1)
CEST (UTC+2)
Terület: 547 030 km²
Lakosság: 62 793 432 fő
Népsűrűség: 114 fő/km²
Himnusz: La Marseillaise
Nyelvtanfolyam helyszíneink: PárizsMontpellier, Antibes, Nizza, Cannes

francia nyelviskolák >>

Franciaország, hivatalosan a Francia Köztársaság, a legnagyobb területű nyugat-európai ország és a második legnagyobb kizárólagos gazdasági övezettel rendelkezik. Az ország a turisták legkedveltebb célpontja, mivel számos világhírű turistalátványossággal rendelkezik, melyek közül a legismertebbek Párizshoz vagy a Côte d’Azurhöz hasonlóak. De számos egyéb, szintén kiemelkedő nevezetesség is várja a turistákat. A Loire menti kastélyok, a „Midi” római emlékei (Pont du Gard, Arles, Orange) vagy épp a vad bretagne-i tengerpart. De, ha mindez nem volna elég, ott van az utánozhatatlanul könnyed francia mentalitás, az eldugott, történelmet mesélő falvak, a különleges táj vagy épp a francia konyha.

Tudtad-e, hogy…

az Eiffel torony 15 000 különböző fémdarabját 2,5 millió kézzel formázott csavar tartja össze, melyek közül egyetlen egyet sem kellett újraformázni, annyira pontos munkát végeztek?
Párizs jelképe, Gustave Eiffel-ről (1832-1923), az építőről kapta nevét, az építmény a francia forradalom centenáriumára rendezett világkiállításra készült. Az építkezés 1887.01.26-án kezdődött, majd tiszteletreméltó gyorsasággal, 2 év, 2 hónap és 2 nap alatt fel is épült a torony. Az akkori szokásokkal ellentétben, különös figyelmet fordítottak a biztonságra, egyetlen munkás sem halt meg az építkezés során.
Megépülésekor a világ legmagasabb építménye volt, és az is maradt 1929-ig, a New York-i Chrysler Building elkészültéig. Jelenleg – a később felszerelt TV antennákkal együtt – 326 méter és 75 centiméter magas.
7,5 millió akkori frankba került, vagyis a torony minden egyes kilója 1 frankba.

Nyelvtanulás Franciaországban

Szeretnél Európa egyik híresen szép országában tanulni? Megismernéd a francia kultúrát, mentalitást és gyönyörű vidékeit, miközben elsajátítod az izgalmas francia nyelvet? Franciaország a tökéletes választás számodra, ha érdeklődsz a művészetek iránt, gyönyörű történelmi helyszíneket szeretnél megismerni tanulmányaid során, vagy ha kirándulnál, megismerkednél a hatalmas ország különböző tartományainak különlegességeivel.

 

Franciaország Látnivalói

Franciaország méltán híres rengeteg látványosságáról, híres városairól, gyönyörű tájairól. Rengeteg élményben és páratlan szépségben lehet része annak, aki ebbe a csodás napsütötte országba látogat, és lehetősége nyílik arra, hogy megismerje ezt a kultúrát. Franciaország változatossága páratlan, akár tanulás, városnézés, művészetek, sport, kikapcsolódás is vonzza ide a látogatót, biztos lehet benne, hogy nem fog csalódni az ország nyújtotta lehetőségekben.

Franciaország éghajlata

Franciaország éghajlatát az óceáni és mediterrán hatások befolyásolják legerősebben. Az ország túlnyomó részének éghajlata enyhe telű óceáni, a tengerpartoktól távolabbi területeken azonban a kontinentális éghajlat sajátosságai is megjelennek. A földközi-tengeri partvidék éghajlata jellemzően mediterrán, ugyanakkor a magasabb hegyvidékeken, így elsősorban az alpi területeken változatos magashegységi éghajlat alakult ki. A tenger vize a földközi-tengeri partokon augusztusban a legmelegebb, 23-25 °C-os, de júniusban és júliusban is felmelegedhet 21-23 °C-ig.

Nyelv

Franciaországban az egyetlen hivatalos nyelv a francia. Ugyanakkor esetenként, főleg az idősebbek, több más helyi nyelvet és dialektust is megértenek és használnak, mint például a provanszál, a katalán, a baszk, a breton, a Haiti kreol, a korzikai, a flamand, a lotaringiai német. Némelyiket már iskolákban is tanítják, noha helyi és nemzeti szinten is hivatalosan csak egy nyelvet ismernek el.

Vallás

Franciaország történelmileg túlnyomórészt római katolikus ország, antiklerikális tendenciákkal. A vallásszabadság alkotmányos alapjog, ahogy az Emberi és polgári jogok nyilatkozatában lefektették. A közszféra és a vallások között a laïcité (laicizmus) a meghatározó elv, mely szerint a kormány nem avatkozik az ország vallási közösségeinek életébe, de nem is támogatja azokat. A kormány nem vezet statisztikát a lakosok vallásáról.

Utazási tanácsok, vízuminformációk

Az EU vagy EGT tagállamainak, állampolgárainak nem kell beutazási illetve tartózkodási vízumot kérniük, bármilyen hosszú legyen is az ott-tartózkodásuk.

Hasznos oldalak utazáshoz

Francia Nagykövetség, Budapest: https://www.ambafrance-hu.org/-Hongrois-

 

Magyar Nagykövetség, Párizs: https://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/FR/hu

 

Párizs reptere: https://www.aeroportsdeparis.fr/ADP/en-gb/passagers/home/

https://www.airfrance.com/indexCOM.html

Párizsi tömegközlekedés: https://www.ratp.fr/

Lyon reptere: https://www.lyonaeroports.com/

Lyoni tömegközlekedés: https://www.tcl.fr/

Montpellier reptere: https://www.montpellierairport.net/

Montpellier tömegközlekedése: https://www.montpellier-agglo.com/tam/index2.php

Antibes-hez legközelebbi reptér: https://www.nice.aeroport.fr/include/default.asp?l=2

Antibes tömegközlekedése: https://www.envibus.fr/ligne_ville.asp?id=1

Nizza reptere: https://www.nice.aeroport.fr/

Nizza tömegközlekedése: https://www.lignesdazur.com/

Cannes-hoz legközelebbi reptér: https://www.nice.aeroport.fr/

Cannes tömegközlekedése: https://www.busazur.com/


Kérd személyre szabott árajánlatunkat!

Válogass kedvedre tanfolyamaink közül!