NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Új-Zéland – Nyelvtanulás Új-Zélandon

Új-Zéland

Államforma: Alkotmányos monarchia

Főváros: Wellington

Pénznem: Dollár (NZD)

Időzóna: GMT+11:00

Terület: 268 680 km²

Lakosság: 4 141 766 fő

Népsűrűség: 15 fő/km²

Himnusz: God Defend New Zealand

Nyelvtanfolyam helyszíneink:
Auckland, Christchurch, Queenstown

új-zélandi iskolák

A világ egyik legelszigeteltebb országa a fantasztikus életstílusáról és természeti szépségéről híres.

A szubtropikus északi térségtől a hegyvidéki déli területekig minden megtalálható a szigetein: napos tengerpartok, hófedte hegycsúcsok, kristálytiszta tavak, füstölgő vulkánok, gleccserek, sőt még ősi fjordok is.

Tudtad-e, hogy…

Új-Zélandon forgatták minden idők egyik leghíresebb és leglátványosabb mozifilmjét, a Gyűrűk Ura trilógiát? Peter Jackson egészen aprólékos alapossággal készült a megfilmesítésre, amit szülőhazájában, Új-Zélandon valósított meg – sok-sok hónapon keresztül. Csodálatos tájak, nagyszerű színészek, fantasztikus trükkök kísérték a trilógia mindhárom, egyenként is többórás epizódját. Tolkien fantasztikus világa olyan hitelességgel jelenik meg a tökéletes egységet alkotó produkciókban, mintha valóban létezne. Ha Új-Zélandra látogatsz, bejárhatod Középfölde minden táját, a filmek gyönyörű és izgalmas forgatási helyszíneit!

Nyelvtanfolyamok Új-Zélandon

Szeretnéd tökéletesíteni az angol nyelvtudásod? Utaznál, vagy éppen kalandra vágysz? Szeretnéd látni a világ egyik legszebb országát, a föld másik oldalán? Akkor a legtökéletesebb hely számodra

Új-Zéland! A gyönyörű óceánon és a kimagasló hegycsúcsokon át a smaragdzöld rétekig mindent megtalálsz, ha úgy döntesz, hogy felfedezed ezt a szigetekből álló különleges világot. Az angol nyelv tökéletesítése mellett alkalmad nyílik kikapcsolódni a természetben, megcsodálhatod az ország különleges élővilágát, megismerkedhetsz az új-zélandi lakosok vendégszeretetével és kultúrájával.

Ha ezt a csodás helyszínt választod tanulmányaid helyszínéül, életed egyik legnagyobb kalandjában lesz részed, miközben játszva elsajátítod az angol nyelvet!

Új-Zéland látnivalói

 

Ennél messzebb már nem igen utazhatsz, hiszen Új-Zéland pontosan a Föld túloldalán fekszik, távol mindentől, valahol félúton Ausztrália és a Déli Sark között. S amennyire távoli ez az ország, oly sok látnivalót és különlegességet rejteget. Az Északi-sziget vulkánjai, a kietlen táj, amely a Gyűrűk ura díszleteként is szolgált, a percre pontosan kitörő gejzírek, bugyogó sárfürdők, a két nagyváros, Auckland és Wellington forgataga, mind felfedezésre várnak. Emellett természetes élőhelyükön csodálhatod meg a bálnákat és fókákat a Csendes-óceánon. Felkeresheted a Ferenc József gleccsert, hajókázhatsz a világ egyik csodájának tartott Milford-öbölben és az extrémsportok Mekkájaként ismert Queenstown-ban belekóstolhatsz minden olyanba, ami növeli az adrenalinszintet.

 

Éghajlata

 

Az ország déli részén az óceáni és a hegyvidéki éghajlat uralkodik. Az északi részen szubtrópusi. Délen a középhőmérséklet télen 15 °C, nyáron 25 °C. Északon télen 5-10 °C, nyáron 30 °C.

 

Konyhaművészete

 

A húsételek közül a bárány, sertés és szarvas a legkedveltebb, a halak és tengeri ínyencségek közül pedig a lazac, az osztriga és a kagyló a leggyakoribb. A kumara, vagyis édesburgonya is alapvető étek, de az igazi nemzeti étel a pavlova, amely innen származik. A kívül ropogós, belül krémes, habbal és gyümölccsel díszített desszert névadója az orosz balerina Anna Pavlova, akinek egy wellingtoni hotelséf készítette el az édességet, mikor az országban turnézott az 1920-as években.

Érdekesség

 

Néhány helyi étteremben még mindig tartja magát egy furcsa szokás, a hozd-a-sajátodat (BYO).

Az 1960-as évekig tartó alkoholtilalomnak állítanak kedves emléket: mindenki hozhatja a kedvenc borát, megemlékezve arról, amikor még az asztal alá, papírzacskóba rejtett üvegből titokban kortyolgattak a szomjas Új-Zélandiak. A nagyvárosokban, például Aucklandben, Wellingtonban vagy Christchurch-ben, azonban inkább kozmopolita az éttermi kultúra és több a japán, olasz, mexikói, kínai, thai étterem, mint az új-zélandi.

 

Nyelv

 

Az ország lakosságának többsége európai leszármazott. Ők főleg Nyugat-Európából érkeztek.

Rajtuk kívül még élnek itt maorik (14,7%), polinézek és ázsiaiak. Hivatalos nyelve az angol és a maori.

 

Vallás

 

A lakosság többsége keresztény. Az ország 24%-a az anglikán egyház, 18%-a a presbiteriánus egyház tagja. A lakosság 15%-a római katolikus.

 

Utazási tanácsok, vízuminformációk

 

Az Új-Zéland és Magyarország közötti vízummentesség egyezmény beutazási és tartózkodási kedvezményt nyújt magyar állampolgárok, valamint új-zélandi állampolgárok számára.

Az érvényes útlevéllel rendelkező magyar állampolgár látogatás, turizmus, valamint nem munkavállalás vagy jövedelemszerző tevékenység folytatását célzó beutazás esetén 90 napig vízum nélkül tartózkodhat Új-Zéland területén. Ha vízummentesen szándékozik Új-Zélandra beutazni, kötelező hogy:

  • érvényes rpülőjeggyel rendelkezzen az országba, ahová jogosan beléphet; és
  • elég pénzzel rendelkezzen, hogy eltartsa magát itt-tartózkodása alatt; és
  • útlevele érvényessége legalább három hónappal meghaladja azt a dátumot, amikor
  • Új-Zélandot elhagyja; és
  • az itt-tartózkodási szándéka ne haladja meg a megadott időt, (ha tovább szándékozik
  • Új-Zélandon tartózkodni, akkor látogatói vízumkérelmet kell benyújtania).

A 90 napot meghaladó beutazási és tartózkodási szándék esetén, valamint ha a magyar állampolgár munkát kíván vállalni, illetve be kíván vándorolni, vízumkérelmet kell benyújtania az Új-Zélandi diplomáciai képviseletén. További információ a New Zealand Immigration Service honlapján található: www.immigration.govt.nz.

3 hónapnál hosszabb tanulmányút esetén diák vízumot kell igényelni a kint tartózkodási időre. Ennek birtokában meghatározott ideig tanulhatsz az országban, egy a kérelemben előre meghatározott oktatási intézményben, „főállású” diákként. Általában egy évre szóló, évente megújítandó vízumot adnak. Tanulmányi vízummal lehetőség van heti 20 órát dolgozni.

Hasznos oldalak utazáshoz

Új-Zélandi konzuli képviselet, Budapest:
https://www.mfa.gov.hu/kum/hu/bal/Kepviseletek/Kulfoldi_kepviseletek_Magyarorszagon/Nagykovetsegek_es_Fokonzulatusok/ausztralia.htm

Magyar főkonzulátus, Új Zéland, Wellington: https://hungarianconsulate.co.nz/index_hu.shtml

Christchurch reptere: https://www.christchurchairport.co.nz/

Christchurch tömegközlekedése: https://www.redbus.co.nz/

Auckland reptere: https://www.aucklandairport.co.nz/

Auckland tömegközlekedése: https://www.maxx.co.nz/

Queenstown reptere: https://www.queenstownairport.co.nz/

Queenstown tömegközlekedése: https://www.connectabus.com/


Kérd személyre szabott árajánlatunkat!

Válogass kedvedre tanfolyamaink közül!