NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Olaszország – Nyelvtanulás Olaszországban

Olasz nyelvtanulásÁllamforma: Parlamentáris köztársaság

Főváros:
Róma

Pénznem: Euro (EUR)

Időeltolódás: nincs

Terület: 301 318 km²

Lakosság: 59 337 888

Népsűrűség: 196,9 fő/km²

Himnusz: Il Canto degli Italiani

Nyelvtanfolyam helyszíneink: Róma, Milánó, Siena, FirenzeRimini

olasz nyelviskolák >>

A csizma alakú ország háromezer éves történelmével, kultúrájával, hagyományos ételeivel és homokos strandjaival igazi kincse Európának. Változatos, vonzó tájai, a római kori romok, reneszánsz művészeti alkotások valósággal lenyűgözik az ide látogatókat. Olaszország konyhája pedig világhírű.

Tudtad-e, hogy…

A Vezúv az európai kontinens egyetlen működő vulkánja (hiszen az összes többi vulkán szigeten található). Emiatt a Vezúv a világ egyik leginkább szemmel tartott vulkánja, és itt állították fel a legelső vulkán obszervatóriumot is.

Nyelvtanfolyamok Olaszországban

Szeretnél egy olyan országban tanulni, ami egyszerre kínál hihetetlen kulturális emlékeket, remek konyhát, gyönyörű strandokat, természeti szépségeket? Szeretnéd fejleszteni olasztudásod? Akkor tökéletes hely számodra Olaszország! Miközben megismerkedsz az olasz kultúrával, az olaszok vendégszeretetével és híres temperamentumával, könnyedén tanulhatod meg ezt a gyönyörű hangzású, lendületes nyelvet.

Olaszországi látnivalók

Kevés olyan ország van a világon, amely annyi természeti szépséget és a látnivalók olyan gazdagságát kínálná, mint Olaszország. Változatos földrajza, éghajlata mindenkinek kínál szórakozási, pihenési vagy akár kulturálódási lehetőséget. Római császárok és pápák, a híres Mediciek és itáliai hercegek csodálatos templomokat, fényűző palotákat emeltek és felbecsülhetetlen értékű műkincseket halmoztak fel. Ezeket itt mind felfedezheted a romantikus középkori városok, azúrkék tengeröblök, homokos tengerpartok, festői mediterrán tájak országában, miközben könnyedén elsajátíthatod a gyönyörű hangzású olasz nyelvet.

Éghajlata

Észak-Olaszország éghajlata kontinentális, a tél hideg és ködös, a nyár pedig forró. A hegyekben viszont a hosszú, havas, hideg tél jellemző. Közép-Olaszországban egyfajta tengeri klíma uralkodik, itt a tél viszonylag enyhe, és a nyár sem túl meleg. A sirocco nevezetű szél Afrikából nagy meleget fúj a déli területekre, meghosszabbítva ezzel a forró nyári napok számát.

Konyhaművészet

Egységes olasz konyháról nem beszélhetünk, mivel Olaszországban nagyok a földrajzi távolságok és az éghajlati különbségek, ettől lesz változatos és ezerszínű az itteni konyha. Az olaszok napi étkezésére a tésztaételek (pasta) jellemzőek, melyek többsége ma már az országhatáron túl is elterjedt (spagetti, makaróni, lasagna, canelloni, tortellini, tagliatelle). A tésztákat vagdalt húsokkal, mártásokkal, pestóval, zöldségekkel, gombával, felvágottakkal, hallal variálják, de feltétként használnak kagylót, rákot, tojást vagy füstölt szalonnát is. Különleges olasz specialitás a világszerte elterjedt pizza, amelyet gombával, sonkával, zöldséggel, tenger gyümölcseivel, hallal készítenek, majd a tetejére reszelt sajtot szórnak. Az egyik leghíresebb desszert pedig a világhírű olasz fagylalt (gelato).

Nyelv

A hivatalos nyelv az olasz, a lakosság 93%-a vallja magát olasz anyanyelvűnek. Emellett a lakosság 50%-a beszél valamilyen regionális nyelvjárást. Olaszország területén számos (egyes becslések szerint 200 körüli) nyelvjárást használnak, melyek északról dél felé haladva erősen különböznek egymástól. A különbség olyan jelentős is lehet, hogy két egymástól távol élő ember meg sem érti egymást, így a kölcsönös érthetőség miatt mindenkinek beszélnie kell az olasz köznyelvet.

Vallás

Keresztény: 54 millió fő – ebből katolikus 52 millió fő, protestáns 700.000 fő, ortodox keresztény 700.000 fő, egyéb keresztény 500.000 fő, iszlám: 850.000 fő, buddhista: 110.000 fő, hindu: 75.000 fő, szikh: 70.000 fő, zsidó: 45.000 fő, pogány: 15.000 fő, vallás nélküli: 4 millió fő.

Utazási tanácsok, vízuminformációk

Az Európai Unió polgárai Olaszországba útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, az utazás okától függetlenül, vízummentesen utazhatnak be és telepedhetnek le.

Hasznos oldalak utazáshoz

Magyar követség, Róma: https://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/IT/HU

Olasz követség, Budapest: https://www.ambbudapest.esteri.it/Ambasciata_Budapest

Róma reptere: https://www.adr.it/static/it/portal/portal/adr/Fiumicino/Leonardo_da_vinci.html

Római tömegközlekedés: https://www.atac.roma.it/

Milánó reptere: https://www.sea-aeroportimilano.it/en/

Milánó tömegközlekedése: https://www.atm-mi.it/en/Pages/default.aspx

Siena reptere: https://www.aeroportosiena.it/index01.html

Siena tömegközlekedése: https://www.trainspa.it/home.html

Firenze reptere: https://www.aeroporto.firenze.it/EN/index.php

Firenze tömegközlekedése: https://goeurope.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=goeurope&cdn=travel&tm=18&f=00&su=p531.51.336.ip_&tt=2&bt=1&bts=1&zu=http%3A//www.sitabus.it/wps/portal/DovePartire_Toscana

https://www.ataf.net/en/ataf.aspx?idC=2&LN=en-US

Bologna reptere: https://www.bologna-airport.it/it/?LN=IT

Bologna tömegközlekedése: https://www.atc.bo.it/english/RoutesTimetable/mappa_bologna.asp

Rimini reptere: https://www.riminiairport.com/index.php/it

Rimini tömegközlekedése: https://www.amrimini.it/


Kérd személyre szabott árajánlatunkat!

Válogass kedvedre tanfolyamaink közül!