NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Németország – Nyelvtanulás Németországban

Német nyelvtanulás

Államforma: Szövetségi köztársaság
Főváros: Berlin
Pénznem: Euro (EUR)
Időzóna: GMT+1 óra
Terület: 357.023 km
Lakosság: 82 210 000
Népsűrűség: 230 fő/km²
Himnusz: Das Lied der Deutschen

Nyelvtanfolyam helyszíneink: Berlin, Frankfurt, Hamburg, München, Köln

német nyelviskolák >>

A Német Szövetségi Köztársaság Európa egyik meghatározó ipari és gazdasági hatalma, amely Közép-Európában fekszik. Nyugat-Németország az Európai Unió egyik alapító tagja volt. Fővárosa Berlin, jelentős nagyvárosai még München, Köln, Hamburg, Frankfurt am Main és Stuttgart.
Németország rendkívül változatos tájai és városai számtalan látnivalóval szolgálnak az odalátogatóknak. Változatos környezet és lüktető városok várják a tanulni vágyókat.

Tudtad-e, hogy…
Albert Einstein aki Ulmban, Németországban született, 1879. március 14-én, amellett, hogy megalkotta a relativitáselméletet, a hétköznapi emberek körében ő vált a legmagasabb fokú zsenialitás szinonimájává? Arcképe az egyike a legismertebbeknek a világon. 1999-ben Einsteint az „évszázad emberének” nevezte a Time Magazine. Tiszteletére nevezték el a fotokémiában az einstein egységet, az einsteinium nevű kémiai elemet, valamint a 2001 Einstein kisbolygót.

Nyelvtanfolyamok Németországban

Szeretnél német nyelvterületen, anyanyelvi környezetben minél hatékonyabb német nyelvtudást szerezni, és közben megismerni a nyelvhez kapcsolódó kultúrát? Erre tökéletes helyszínt biztosít neked Németország, ahol a magas szintű oktatás mellett megismerheted Németország természeti tájait, a varázslatos síkságokat, széles középhegységeket és az Alpok magas hegységeit. A lenyűgöző tájak mellett a lüktető városok építészeti remekein, kastélyain, várain csodálhatod meg a német precizitást, és mindeközben elsajátíthatod a német nyelvet. Emellett az izgalmas kulturális programok, tradíciók és fesztiválok is felejthetetlen élményt nyújtanak.

Németország látnivalói

Németország rendkívül változatos, a nagyszerű városai és gyönyörű tájai rengeteg látnivalót és élményt nyújtanak.
Valódi várakat és kastélyokat tartogat Németország a látogatók számára. A jó állapotban fennmaradtak közül nem csupán maroknyi maradt meg, hanem több száz minden korszakból és különböző stílusirányzatokból. Valamennyi vár és kastély saját hosszú és izgalmas történettel rendelkezik, amely a falak között még ma is tetten érhető. A középkori német lovagvárak mintájára épített Neuschwanstein kastélyt, II. Lajos király mesebeli kastélyát látogatják legtöbben Németországban.

Rendezvények

Németországban egész évben színes rendezvények közül válogathatunk. Az igényes koncertsorozatoktól, művészeti kiállításoktól és színházi előadásoktól kezdve a nemzetközi jelentőségű sportrendezvényeken át egészen a borfesztiválokig, valamint hangulatos karácsonyi vásárokig mindenki talál magának programot.

Az egyik leghíresebb a nemzetközi filmfesztivál, Berlinale a német főváros legnagyobb kulturális eseményének számít. A két héten át tartó rendkívüli esemény évente több mint 16 000 lelkes, filmre éhes látogatót csalogat a világ minden pontjáról Berlinbe.

Octoberfest

A müncheni Oktoberfest (a németek a helyszín után „Wiesn”-nek is nevezik) a világ legnagyobb népünnepélye. 1810 óta évről évre több millió ember látogatja a Theresienwiesén megtartott eseményt. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört főznek (Wiesnbier), amely nagyobb alkoholtartalmú a szokásosnál.

Éghajlata

Németország az északi mérsékelt éghajlati övben fekszik. A Golf-áramlat melegíti. Az éghajlat az Északi-tengerhez közeli vidékeken nedves óceáni. Csapadék egész évben előfordul, bár a nyár a legcsapadékosabb. A tél enyhe, a nyár hűvös. Kelet felé egyre kontinentálisabb jellegű, vagyis a tél hidegebb, a nyár melegebb.

Konyhaművészet

Az országszerte kedvelt német ételek mellett, egyrészt hódít a nemzetközi kínálat, – hiszen a lakosság jelentékeny része bevándorló, így válogathatunk az olasz, török, kínai, indiai, thaiföldi étkezdék között, – másrészt, sok a helyi különlegesség. Minden tájegységnek megvan a maga specialitása, a helyi ízek az adott vidék éghajlatát, földrajzi viszonyait és életmódját is tükrözik. Több közép- és kelet-európai országhoz hasonlóan, Németországban is a hús és a burgonya az alapja a konyhaművészetnek. Napjainkig jellegzetes német étel a sertéspecsenye, vörös káposzta és a gombóc.
A helyi különlegességekhez tartozik a bajor Schweinshaxen, ez a fortyogó zsírban felszolgált sertéscsülök; a berlini Eisbein, ugyanez pácolva. Bajorországi specialitás a Lüngerl (savanyútüdő) és a májgombócleves (Leberknödelsuppe), amit gyakran követ a kolbászos káposzta.
Frankfurt a levesről, virsliről és a borjú karajról, Münster környéke a westfáliai sonkáról, Hessen a kasseli pácolt sertésbordáról nevezetes. Thüringiai konyha nevezetessége a kétféle sajtból készült leves. A vegetáriámusok kedvence az Obazda, ami camembert-sajttal, tojássárgájával és vajjal megkent szenvics, vékonyra aprított vöröshagymával.
A legjobb helyi konyhák egyike a Baden-Württembergi, -a Fekete-erdőben, – fenséges a cseresznyetortája (Scharzwälder Kirschtorte). Az édességnél maradva, népszerű a berlini lekváros, mandulás Berliner Schnitten, és ízletes a müncheni fánk is.
A kínálatból kiemelkedik a Baumkuchen, ami csokoládéval bevont száraz piskótatészta, és a kedvencek közzé tartozik a Bienenstich-et (méhcsípés) a vastag fondüréteget körülvevő gyümölcskenyér. Vacsora után szívesen fogyasztják a Rote Grütze-t, ami nagy adag tejszínhabbal, fagylalttal vagy vaníliahabbal felszolgált piros gyümölcskompót.

Nyelv

Hivatalos nyelv a német. Hochdeutsch általánosan elterjedt (de helytelen) megjelölése a mindenféle szempontból szabályos (nyelvtanilag, fonetikailag) és legfőképp nem nyelvjárási színezetű irodalmi német nyelvnek. Bár a „Hochdeutsch” Németországban is használatos kifejezés, a szabályos irodalmi német nyelv neve tudományos közegben a Standarddeutsch. De sok helyen jellemzőek a különböző nyelvjárások is.

Vallás

Lakosság több mint 75%-a tartozik a keresztény egyházakhoz: 40%-a protestáns, 35%-a katolikus vallású. A fennmaradó 25%-a a többi felekezethez tartozik, vagy pedig felekezet nélküli. A protestánsok túlnyomórészt Északon és Keleten, a katolikusok Dél-Németországban élnek. Saar vidéken és Bajorországban a katolikusok vannak többségben. A zsidó felekezet kb. 40000 tagot számol. Sok vendégmunkás bevándorlása következtében ma 1,7 millió muzulmán, többnyire török él Németországban. A görögkeleti egyház kb. 350 ezer hívőt számlál.

Tudtad-e, hogy…

A fenyőfa Németországban volt először a karácsony szimbóluma? Német történészi kutatások szerint már 1521 körül feldíszítették az első karácsonyfákat. Németországban eredetileg az Ádámról és Éváról szóló népszerű középkori játék kelléke volt az Édenkertet jelképező, örökzöld fenyőfa. December 24-én ilyen paradicsomi fát állítottak fel az otthonokban, és ágaira almákat akasztottak – utalásként a tiltott gyümölcsre.

Utazási tanácsok, vízuminformációk

Magyarország 2007. december 21-i schengeni csatlakozása után nincs szükség vízumra.

Hasznos oldalak utazáshoz

Vízuminformáció: https://www.budapest.diplo.de/Vertretung/budapest/hu/04/Visaabteilung/Visaabteilung__Unterbereich.html

Német nagykövetség Budapest: https://www.budapest.diplo.de/Vertretung/budapest/hu/Startseite.html

Berlin reptere: https://www.berlin-airport.de/DE/index2.php

Tömegközlekedés Berlinben: https://www.bvg.de

Frankfurt reptere: https://www.frankfurt-airport.com/content/frankfurt_airport/en.html

Tömegközlekedés Frankfurtban: https://www.rmv.de/coremedia/generator/RMV

Hamburg reptere: https://www.hamburg-airport.de

Tömegközlekedés Hamburgban: https://www.hvv.de

München reptere: https://www.munich-airport.de/de/consumer/index.jsp

Tömegközlekedés Münchenben: https://www.mvg-mobil.de

Köln reptere: https://www.koeln-bonn-airport.de/index.php

Tömegközlekedés Kölnben: https://www.kvb-koeln.de/german/home/


Kérd személyre szabott árajánlatunkat!

Válogass kedvedre tanfolyamaink közül!