NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

San Francisco – nyelvtanfolyam San Franciscoban
Nyelv: angol

Ország: USA

Város: San Francisco

További nyelvtanfolyam helyszíneink:
Boston, Chicago, Fort Lauderdale, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, Washington D.C.

Tovább a nyelviskolák listájára>>

A kaliforniai San Francisco, ismert becenevén Frisco, 740.000 lakosával, 6.153 fő/km2-es népsűrűségével az USA második legsűrűbben lakott városa. Elővárosait is beleszámítva, melyek közül legfontosabbak Oakland, Berkeley, Daly City és Sausalito, lakossága meghaladja a 7 millió főt,

Európai hangulatú városként is szokták emlegetni viktoriánus faházaival és gyönyörű tengerparti látképével. Sokszínű város, mindenféle nemzet képviselteti magát itt, nagy olasz, latin és kínai negyede van. San Francisco híres arról, hogy dombokra épült, ez adja jellegzetes városképét.

A városképhez hozzá tartozik a híres helyi villamos, a Cable Car, melyet a San Franciscóban játszódó filmekből már biztosan ismersz. Ezekkel a járművekkel kapaszkodhatsz fel városnézés közben a dombokon, hogy kényelmesen a város minél nagyobb részét bejárhasd.

A város legismertebb jelképe a Golden Gate híd, mely narancs színben ragyog a napsütésben. A híd 2,7 km hosszú, de érdemes átsétálni rajta, mert nagyon szép látképben lesz részed, ha rászánod az időt erre a kellemes sétára. Ha már sétálgatós hangulatban vagy, látogasd meg a kikötőt is, térj be az ottani éttermekbe és boltokba, majd fotózd le a stégeken pihenő fókákat – igazi vidám látványosságul szolgálnak a séta végén.

Ha bevásárló napot tartanál, a Union Square a legjobb helyszín erre a célra: ez az USA harmadik legnagyobb bevásárló negyede. Ha a vásárolgatás az egyik kedvenc időtöltésed, egy egész napot is könnyedén eltölthetsz itt. Ha a vásárolgatás nem a te világod, és inkább kulturális programot választanál, színvonalas múzeumi tárlatok sokaságából választhatsz: modern művészeti tárlatok, európai műtárgyak kiállítása, szépművészeti kiállítások, planetárium, vízi állatpark nyújtanak kellemes és egyben hasznos időtöltést.

Vásárlás, múzeumlátogatás után pihenj meg a környék 200 parkjának valamelyikében, a városban a legnagyobb a Goden Gate Park, ahol számos látványosság is vár, nézd meg például a botanikus kertet vagy a japán teakertet.

Az estéidet szenteld a kultúrának, válassz a gazdag kínálatból a War Memorial and Performing Arts Center, War Memorial Opera House, San Francisco Ballet és különböző zenei produkciók palettáján.

Ha már végeztél San Francisco legfőbb látnivalóival, látogasd meg a Kalifornia Egyetem kampuszát, mely az USA öt legjobb orvosi egyetemei közé tartozik.

San Franciscót az év bármely szakában érdemes meglátogatni, mivel a klímája mediterrán, enyhe, nedves telekkel és hűvös, száraz nyarakkal, és erős óceáni befolyással, mely enyhíti a hőmérsékleti ingadozásokat, és egész évben egyenletes hőmérsékletet biztosít, kis eltéréssel az évszakok között. Nyáron gyakran van köd, a nappali csúcshőmérséklet 18-22 °C között mozog. Télen 15-20 °C között van a maximum hőmérséklet, és 7 °C alá nemigen süllyed a levegő hőmérséklete még a leghidegebb órában sem.

Ha borzongásra vágysz, vár a Szikla…

– …vagyis hivatalos nevén az Alcatraz, az egykori híres börtönsziget. Eredetileg világítótorony volt itt, majd katonai erődítmény, később lett börtön, ma pedig múzeumként működik ez a hírhedt helyszín. Eredeti neve La Isla de los Alcatraces volt, melynek jelentése: a pelikánok szigete. Itt raboskodtak a leghírhedtebb bűnözők 1934 és 1963 között, Al Capone is többek között – és úgy tartják, soha senkinek sem sikerült megszöknie innen. A börtönszigetet számos mozifilmből is ismerhetjük, a Szökés Alcatrazból című filmben például Clint Eastwood kísérelte meg a lehetetlennek mondott szökést a szigetről.Kérd személyre szabott árajánlatunkat!