NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Manchester – Nyelvtanfolyam Manchesterben
Nyelv: angol

Ország: Anglia

Város: Manchester

További nyelvtanfolyam helyszíneink:
London, Oxford, Brighton, Cambridge, Hastings, Torbay, Bournemouth, Cheltenham.

Tovább a nyelviskolák listájára>>

Manchester Északnyugat-Angliában fekszik, északon és keleten a Pennine mocsarak határolják, délen a Cheshire síkság, a városból szép kilátás nyílik a mocsarakra. Manchester déli részén folyik keresztül a Mersey folyó. Földrajzi adottságainak – éghajlatának, a tengerpart közelségének, a széntartalékoknak – is köszönheti, hogy a világ első ipari nagyvárosává alakult. A város a régi és az új korok keveréke. A múltbéli épületek a modern építészeti műemlékekkel vegyesen alakítják izgalmassá a város képét. Sokan az egyik legélhetőbb helynek tartják az Egyesült Királyságban: egy kozmopolita város, tele lüktetéssel, kulturális sokszínűséggel, közvetlen, kalandvágyó, jó humorú helyiekkel.

Nagy-Manchesterben több, mint százezer egyetemista tanul, egyetemei nemzetközi hírűek: a University of Manchester, a Manchester Metropolitan University és a Royal Northern College of Music iskolák egyetemi várost alkotnak a városközpont déli részében, de a városban található a University of Bolton és a University Centre Oldham egyetem is.
A város nem utolsósorban a futballról is híres: itt van a Manchester City és a Manchester United futballklub. A futball rajongóinak speciális kurzust ajánlunk, melyet manchesteri nyelviskolánk a Manchester City futballklubbal együttműködésben alakított ki. Az angol nyelvtanfolyammal kombinált program során a futballrajongók a Manchester City FC edzési helyszínén, a Platt Lane Complexben vehetnek részt professzionális edzéseken. A kurzus nyári, szabadidős programokkal bővített modulja a nyelvórák és futballedzések mellett félnapos kirándulásokat is tartalmaz, ellátogathatsz pl. a City of Manchester Stadium-ba vagy a Manchester United otthonába, az Old Traffordba. Ha fociőrült vagy, ne hagyd ki ezt a lehetőséget! Focizz, tanulj angolul, és élvezd ki ezt a különleges hangulatú várost!

Óriáskerék Manchesterben?

 

–          Bár sokan bizonyára nem hallottak még a Manchester Eye-ról, bizony, elárulhatjuk, hogy nem csak London büszkélkedhet ilyen látványossággal. A manchesteri óriáskeréken megcsodálhatod Európa egyik leggyorsabban fejlődő városának látképét. Kihagyhatatlan élmény, ha Manchesterben jársz. A kerék 42 kabinnal felszerelt, egyenként 8 fős befogadóképességgel, kerekesszékesek számára is alkalmas, sőt, még légkondicionálással és fűtéssel is ellátták az extra kényelemért. A luxuskedvelők pedig lefoglalhatják a VIP kabint, amihez még pezsgő is jár!Kérd személyre szabott árajánlatunkat!