NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Los Angeles – nyelvtanfolyam Los Angelesben
Nyelv: angol

Ország: USA

Város: Los Angeles

További nyelvtanfolyam helyszíneink:
Boston, Chicago, Fort Lauderdale, Miami, New York, Philadelphia, San Francisco,
Washington D.C.

Tovább a nyelviskolák listájára>>

A kaliforniai Los Angeles az USA második legnépesebb városa 3 845 000 lakossal, Nagy-Los Angeles területén elővárosaival együtt közel 15 millió ember él. Az „angyalok városa” ipari, kereskedelmi, oktatási, kulturális és tudományos központ, egyben a szórakoztatóipar központja. Ez a sztárok, a csillogás, a pénz, a siker, a designer üzletek, a dívák és a szerencselovagok városa.

Los Angelesbe látogatva mindenképp járd be a felhőkarcolók uralta belvárost, nézd meg a város legmagasabb épületét, a 310 m magas U.S. Bank Towert. Ha szereted a modern művészeteket, látogasd meg a Kortárs Művészeti Múzeumot. A belváros szélén fekvő Grand Central Market piacon megveheted mindazt a zöldséget, gyümölcsöt és gyógynövényeket, amire csak kedved szottyan. A város legrégebbi része az El Pueblo, melyet még a spanyol gyarmatosítók építettek a 18. század végén. A híres kínai városrész a Chinatown, ahol állandóan nagy a sürgés-forgás, és bármilyen árucikket be lehet itt szerezni. És ha már erre jársz, mindenképp látogass el a Hollywood Boulevard-ra, ez az az utca, ahol a filmsztárok neve olvasható a járdán található csillagokban. Közben gyönyörködhetsz a beverly hillsi luxusvillákban, nem sok helyen lehet látni ilyen mesés otthonokat.

A városnézés után pihend ki magad a malibui strandon, következő nap pedig szervezz egy egész napos programot a Disneylandben. Bármikor mész is, az időjárás kedvezni fog neked: a város a mediterrán övben helyezkedik el, enyhe telekkel, meleg, száraz nyarakkal, és egész évben ragyogó napsütéssel. Nyáron a hőmérséklet jóval 30 °C fölé emelkedhet, télen még éjszaka sincs hidegebb 8-10 °C-nál, a hóesés pedig igazi különlegességnek számít a városban, egész történelme során eddig mindössze háromszor fordult elő számottevő havazás.

90210

– Emlékszel a 90-es évek híres televíziós sorozatára, a Beverly Hills 90210-re? Ha máshonnan nem, a sorozatból biztos van elképzelésed Beverly Hills lakóinak életéről. A helyi gimnáziumba, majd a Kalifornia Egyetemre járó diákokról szóló, hihetetlenül sikeres sorozat az aktuális társadalmi problémákat dolgozta fel: alkohol, kábítószer, erőszak, lázadás – mindezt meseszép környezetbe helyezve. (A címben szereplő 90210 szám egyébként postai irányítószámot jelöl.) A szereplők életét fiatalok milliói követték figyelemmel az egész világon.

A régi sikerekre alapozva 90210 címmel elkészítették a sorozat mai, modernebb és még izgalmasabb feldolgozását, új szereplőkkel és aktuális problémákkal. Ha szeretnél képbe kerülni a legfrissebb beverly hillsi divattrendekkel kapcsolatban, ez a sorozat naprakész támpontot nyújt. Az is kiderül belőle, hogy a mai diákok hasonló gondokkal küzdenek, mint egykor – érdekességképpen pedig a régi sorozatból is előbukkan néhány szereplő. Kérdés, vajon az új sorozat is tudja-e majd hozni a nagy előd nézettségi indexeit – az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga a készítőknek.Kérd személyre szabott árajánlatunkat!