NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Nyelvtanfolyam London – nyelvtanulás Londonban
Nyelv: angol

Ország: Anglia

Város: London

További nyelvtanfolyam helyszíneink:

Brighton, Oxford, Cambridge, Hastings, Manchester, Torbay, Bournemouth, Cheltenham.

Tovább az iskolák listájára>>

London az Egyesült Királyság és Anglia fővárosa, a világ egyik politikai, pénzügyi és kulturális központja. Nagy-London népessége 7 millió felett van, rengeteg különböző nemzet, kultúra és vallás képviselteti itt magát, tehát igazi kozmopolita város, egyben az Európai Unió legnépesebb városa.

A turistalátványosságok nagyrészt a város középső részén vannak, Central Londonban. Kihagyhatatlanok pl a következő nevezetességek: Westminster apátság, Buckingham palota, Tudományos Múzeum, Victoria és Albert Múzeum, Hyde Park, Szent Pál-katedrális, Nemzeti Galéria, Globe Színház, Tate Galéria, London Bridge, Tower híd, Tower, London Eye, British Museum, stb.

A City (City of London, The Square Mile) a világ egyik legjelentősebb pénzügyi központja. A legkisebb londoni kerület, de számos történelmi hagyományokon alapuló előjoggal rendelkezik. Érdekesség, hogy a City határain jóval túl, más kerületekben fekvő néhány zöldterület is City része, így északkeleten az eppingi erdő, északnyugaton a Hampstead Heath és a Queen’s Park, keleten a West Ham Park. A City népessége viszonylag alacsony, kb. 7000 fő, de munkanapokon ez sokszorosára, akár 300 000 főre is emelkedik.

A West End London legnagyobb bevásárló- és szórakoztató-negyede. Itt található a Trafalgar Square, valamint az Oxford Street, mely a világ egyik legismertebb bevásárlóutcája, és itt van a Soho is, mely éttermekkel, pubokkal, boltokkal, színházakkal és mozikkal teli városrész. Nagyon sok színház található a West Enden, ahol gyakran világhírű sztárok is játszanak, pl. David Schwimmer, Keira Knightley, Jeremy Irons, Kevin Spacey is megfordultak a west endi világot jelentő deszkákon.

Kelet-London London ipari fejlődésének helyszíne. Sokáig elmaradott, szegény területnek számított, ma ez a városrész fejlődik a legdinamikusabban.

Az East End a Citytől keletre terül el, itt található London legtöbb piaca és számos múzeum. Az igazi londoninak tartott Cockney akcentus is innen származik. Stratford városrész lesz a 2012-es Olimpia központja, ide épül az Olimpiai Stadion, az olimpiai falu, több sportcsarnok, valamint két új vasúti pályaudvar is.

A Docklands (Dokknegyed) az Isle of Dogs félszigeten és attól keletre, a Temze északi partján található. Számos műteremlakás található a kerületben, valamint apartmanházak, éttermek, night klubok és szórakoztató központok, bevásárlóközpontok vannak itt. Itt helyezkedik el a One Canada Square irodaépület, mely az Egyesült Királyság legmagasabb felhőkarcolója.

Nyugat-Londonban található több divatos lakónegyed, például a Notting Hill, amely a híres mozifilmből is ismert (ugye emlékeztek Julia Roberts és Hugh Grant alakítására?), nem messze tőle van a híres régiségpiac a Portobello Road-on. Kensington és Chelsea az ország legdrágább lakóhelyei. Itt található London legnagyobb parkja, a Richmond Park is, valamint a Twickenham stadion, az angol rögbiszövetség központja. Igen nevezetes a Royal Bothanic Gardens Kew a pálmaházával, könyvtárával és pagodájával.

London éghajlata mérsékelt övi, nem túl forró nyárral, nem túl hideg téllel és napi rendszerességű esővel – erre készüljünk fel, öltözzünk rétegesen, legyen nálunk vízhatlan felsőruha és esernyő! Londonra sajátos mikroklíma jellemző: a városban gyakran akár 5 °C-kal melegebb van, mint a környező területeken.

Egy kis filmművészet…

–          Emlékszel még a súlyproblémákkal küszködő, harmincas londoni nőre, aki többet iszik a kelleténél, sokat cigizik, kék levest főz, és kétségbeesetten keresi az igazit, miközben lassan kifut az időből? Igen, ő Bridget Jones, a hétköznapi angol nő, a kedvesen esendő, csetlő-botló, szeretetre méltó nagyvárosi szingli, akinek bizony akkora mázlija van, hogy végül megtalálja a boldogságot Mark Darcy oldalán.

–          És azt tudtad, hogy a Mark Darcyt alakító sármos angol színész, Colin Firth Jane Austen híres regényének, a Büszkeség és balítéletnek filmváltozatával vált ismertté, ahol szintén egy Darcy nevű úriembert alakított? Kitűnő humor és finom társadalomkritika az 1800-es évek elejei vidéki Angliáról, valamint kiemelkedő színészi játék jellemzi a filmet, ha eddig nem láttad, mindenképp nézd meg!Kérd személyre szabott árajánlatunkat!