NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Köln – nyelvtanfolyam Kölnben
Nyelv: német

Ország: Németország

Város: Köln

További nyelvtanfolyam helyszíneink: Berlin, Frankfurt, Hamburg, München.

német nyelvtanfolyam >>

Köln Németország negyedik legnagyobb városa (Berlin, Hamburg és München után). Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány legnagyobb városa, a rómaiak alapították 50-ben. A város a Rajna mentén található, a híres kölni dóm a kölni katolikus érsek székhelye. Egyeteme egyike Európa legrégebbi egyetemeinek, ezen felül Németországon belül jelentős médiaközpont is. A város lendületes és kozmopolita hangulatú, ahol a sokféleség az emberekre és az épületekre is jellemző. A Rajna két partja közt átívelő, kötélpályás libegőkabinban ülve teljes panorámaképet kaphatsz a városról. Köln messze földön híres karneváljairól: február végén, az úgynevezett ötödik évszakban az egész város felbolydul, maskarában és maszk nélkül is milliók hömpölyögnek az utcákon, és minden évben megválasztják a város hercegét, szüzét és földművesét.

A kölni dóm

A gótikus építészet mesterműve és a kereszténység egyik legnagyszerűbb templomépítménye. A kölni dóm, hivatalos nevén Szent Péter és Mária Dóm, 157 méteres magasságával Németország második és a világ harmadik legmagasabb temploma. Az a különlegessége, hogy a pápának és a császárnak mindig fenntartanak egy-egy helyet és a háromkirályok művészien díszített ereklyetartójában nyugszanak azok a csontok, amelyeket a három király (három napkeleti bölcs) maradványaiként tisztelnek.

Illatosház

Bár mindannyian használunk kölnit nap mint nap, az már ritkán jut eszünkbe, hogy a köznévvé vált szó eredete a kölnivíz, avagy eau de Cologne. A 4711 márka igazi klasszikus, a csodavizet régebben nemcsak parfümként, de gyógyszerként is használták; a receptet állítólag nászajándékba kapta egy szerzetestől Herr Mülhens. Az illatos ház, ahol a vállalkozó kedvű úriember elkezdte készíteni a kölnivizet, az 1700-as évek végén kapta a mai napig világhírű számot: mikor a franciák elfoglalták a várost, utcanevekkel nem vesződtek, de előírták, hogy minden épületet meg kell számozni, így segítve a katonáik tájékozódását. A Glockengassén álló, gyönyörűen felújított épület ma is illatozik.Kérd személyre szabott árajánlatunkat!