NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Chicago – nyelvtanfolyam Chicagoban
Nyelv: angol

Ország: USA

Város: Chicago

További nyelvtanfolyam helyszíneink:
Boston, Fort Lauderdale, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, San Francisco,
Washington D.C.

Tovább a nyelviskolák listájára>>

Az Illinois államban található 2 895 000 lakosú, „Szeles város”-nak becézett Chicago az USA harmadik legnagyobb városa. A Michigan-tó partján fekvő város a Nagy-Tavak vidékének pénzügyi, kereskedelmi, oktatási és kulturális központja. A város nevét a környéket benépesítő Potawatomi indiánoktól kapta, akik „Checagou”-nak (vad hagyma) nevezték a vidéket.  Az 1830-as években ide érkező telepesek a Chicago folyó torkolatánál építették fel első otthonaikat, ma Nagy-Chicago lakossága, melybe az elővárosokat is beleszámítják, meghaladja a 10 millió főt. Ez a hatalmas város az angol nyelvtanfolyamok színes, érdekes helyszínéül szolgál, hisz turista látványosságban és szabadidős programokban sincs hiány. Legfontosabb látnivalói közé tartozik a Sears Tower felhőkarcoló, amely az USA legmagasabb épülete. A város híres sugárútja a Magnificent Mile, a legelegánsabb üzletek és tervezői divatmárkák sokaságából válogathatsz itt. Ha inkább kulturális jellegű időtöltésre vágynál, keresd fel a Museum of Science and Industry tárlatait, amelyek az elmúlt két évszázad tudományos és technikai fejlődését mutatják be. Találhatsz még a városban csillagászati és természettudományi gyűjteményeket is. A város híres állatkertje a Lincoln Park Zoo, mely fiataloknak és idősebbeknek egyaránt fantasztikus kikapcsolódást nyújt. Jó hírnévnek örvend a város egyeteme is, a University Of Chicago, melynek területén szintén találsz múzeumokat, a Smart Museum of Art és az Oriental Institute Museum látogatható meg itt, ha a kampusz bejárásával már végeztél.

Chicago a modern művészeti irányzatok nagy pártfogója, Amerikában ez volt az otthona a XX. század egyik legmeghatározóbb modernista művészeti irányzatának, a Bauhausnak. Több zenei stílus is született itt, innen ered a Chicago blues, a Chicago soul és a Chicago house. Ez volt az első város, mely befogadta a jazzt, az elnevezése is itt született meg. Egyéb zenei stílusoknak is otthont ad, többek között a The Smashing Pumpkins rockzenekar, ismert hip-hop előadók és a hírneves Chicagói Szimfonikus Zenekar is gazdagítja a város kulturális életét.

Chicago éghajlata nedves kontinentális. A nyarak melegek, nedvesek, 27-29 °C-os hőmérséklettel, de gyakoriak a 30°C feletti csúcshőmérsékletek is. A telek hidegek, szelesek, gyakori havazással. A tavasz és az ősz enyhe, kevés csapadékkal.

A város Nobel-díjas írója

–       Chicago Oak Park nevű külvárosában született 1899-ben Ernest Hemingway irodalmi Nobel-díjas regényíró, újságíró. Nevét többek között a Búcsú a fegyverektől,  Akiért a harang szól, A folyón át a fák közé és Az öreg halász és a tenger című regényei kapcsán jegyeztük meg. Műveire jellemző a tömörség, mindig több mondanivalót hordoznak, mint ami ténylegesen le van írva, tudni kell a sorok között olvasni. Témáiban férfias tevékenységeket ábrázol: vadászatot, halászatot, férfias sportokat, és férfias értékeket vall: a bátorság, a keménység szinte alapkövetelmény, a gyávaság megbocsáthatatlan az ő szemében, a hősies erényekben hisz.Kérd személyre szabott árajánlatunkat!