NYELVTANULÁS KÜLFÖLDÖN 20 229-7964, 20 574-5172

Boston – nyelvtanfolyam Bostonban
Nyelv: angol

Ország: USA

Város: Boston

További nyelvtanfolyam helyszíneink:
Washington D.C., Chicago, Fort Lauderdale, Los Angeles, Miami,
New York, Philadelphia, San Francisco

Tovább a nyelviskolák listájára>>

A 645 000 fő lakosú Boston Massachusetts állam fővárosa. 1630-as alapításával az ország egyik legrégibb városa, ennek köszönhetően történelmileg az egyik leggazdagabb város az USA-ban. A város számos fontos történelmi esemény helyszínéül szolgált a függetlenségi háború idején, gondoljunk például a bostoni mészárlás és a bostoni teadélután eseményeire. A szabadságharc után Boston hamar a világ egyik leggazdagabb kikötővárosává fejlődött előnyös elhelyezkedésének köszönhetően, hisz földrajzilag ez az Európához legközelebbi nagyméretű kikötőváros. A város sok tekintetben vívott ki magának első helyet az ország történelmében, itt alapították meg például az ország első állami iskoláját, a Boston Latin Schoolt 1635-ben, itt épült meg az ország első metrója, és itt nyílt meg az ország első felsőoktatási intézménye, a Harvard főiskola (mai Harvard egyetem). A Boston Common az ország legrégebbi közparkja, bár a város legnagyobb parkja ma nem ez, hanem a Franklin Park, ahol egy 1912-ben alapított állatkert is található.

A kultúra szerelmesei biztos nem fognak csalódni a városban, Boston igazi paradicsom, ami a színházi előadások és zenei koncertek kínálatát illeti. Válogathatsz, melyik intézményt látogasd meg elsőként: a Cutler Majestic Theatre, Citi Performing Arts Center, a Colonial Theater, az Orpheum Theatre, illetve a Boston Opera House jöhet elsősorban számításba, ahol neves társulatok előadásait tekintheted meg: a Boston Symphony Orchestra, a Boston Ballet, a Boston Lyric Opera Company, az Opera Boston, és a Handel and Haydn Society társulatok előadásai felejthetetlen élményt nyújtanak. Ha már a művészetnél tartasz, a városban számos művészeti múzeumba is ellátogathatsz.

Talán tavasszal és nyáron a legideálisabb Bostonba látogatni, ugyanis klímája kontinentális, parti fekvésének köszönhetően erős óceáni hatással. A nyarak melegek és nedvesek, a telek hidegek, szelesek, sok hóeséssel, de nincsenek extrém hőmérsékletek: nyáron ritkán megy 32°C fölé, télen 12 °C alá a hőmérő higanyszála. A tavasz és az ősz enyhe időjárású, de változékonyabb. Kora ősszel néha trópusi viharok, hurrikánok is veszélyeztetik a várost, késő tavasszal pedig gyakran lehűti a levegőt az óceáni szél.

Bostoni rosszfiúk

– Tudtad, hogy a híres hard rock zenekar, az Aerosmith, Bostonból indult világhódító útjára? Persze meg kellett dolgozniuk a sikerért: az első két évben a zenekar együtt lakott egy bostoni lakásban, az első próbáik pedig egy egyetemi kollégium alagsorában zajlottak.Kérd személyre szabott árajánlatunkat!